SAYFALAR

Perşembe, Kasım 19, 2020

Kitap-Sivil Örümceğin Ağında

"Mustafa Yılmaz"

Sivil Örümceğin Ağında

                 Yazar: Mustafa Yıldırım, 5. Basım: Şubat 2005, Toplumsal Dönüşüm Yayınları, 658 sayfa.

  Pdf sayfa/ kitap sayfa

 12/4-                Dünyanın 92 ülkesinde devlet yönetimlerine paralel yönetim şebekesi oluşturan ABD              ve Batı Avrupa devletleri egemenliklerini gizliden değil, olabildiğince açıktan pekiştiriyorlar.           Bunu yaparken kurdukları ya da kurdurttukları dernek ve vakıflar aracılığıyla toplumun tüm                 kesimlerini örgütlüyor, yasa değişikliği çalışmalarını yönlendiriyor ya da yasa tasarılarını                       kendileri kaleme alıyorlar. Ülkeyi yönettiğini sanan devletin kurumlarına ‘reform’ için para veriyor        ve değişiklikleri kendi bildiklerince yönlendiriyorlar.

 13/5-          Türkiye gibi müttefik ülkelerdeyse, olası bağımsızlık eğilimlerini bastırmak ve devletlerin tüm ulusal çekirdeklerini yok etmek, iktisadi ortamlarını korunaksız, yönlendirilebilir, gerektiğinde karıştırılabilir bir durumda tutabilmek için güdümlü örgütlerin desteğiyle yasal değişiklikler yaptırmayı başardılar. Kirli operasyonları saklı tutarken toplumun tüm kesimlerini istedikleri anda harekete geçirebilecek denli örgütlemiş bulunuyorlar.

         Operasyonun en önemli ayağı “çok kültürlülük” üstüne kuruldu. Başlarda “farklılıklar zenginliğimizdir” diyenleri bile şaşırtacak denli kısa bir sürede farklılıklar etnik azınlık isteklerine yükseltildi. Toplumun dinsel dayanışmasını da denetim altında tutabilmek İçin “Din Hürriyeti” senaryosunu büyük bir başarıyla uygulayan ABD örgütleri, dinsel topluluklarla, şeyhlerle, şıhlarla, vakıflarla İlişkilerini geliştirerek demokrasi(î) cephesine kattılar. Öyle başarılı oldular ki, Irak işgali sürecinde karşı çıkması beklenen Türkiye’nin İslamcı muhalefeti bile vurdumduymaz oldu. ‘Türban’ Özgürlüğü Örgütlenmesiyle ve eylemlerle birlikte kurumların ve toplumun tepkileri ölçüldü. Gerektiğinde suikastlar düzenlendi.

605/597-          Mustafa Kemal’in, 27 Aralık 1919’da yabancılarla yatıp kalkanlara verdiği şu yanıtı             okuyunca, TBMM’nin içine dek yabancıları sokup, ahlak dersi alanları, kendi güvenlik güçleri   ya da memurlarıyla ilgili "‘yolsuzluk” araştırmalarını yabancı parasıyla ve yabancı elemanlarla         yapmaktan çekinmeyenlerin unutulmayacağına kuşku yoktur. Şimdi bir kez daha M, Kemal’i           dinleyelim:

“Tekrar ediyorum, aleyhimizde ileri sürülen değerlendirmeler yanlıştır. Bu gerçek, (hem) tarih, (hem de) mantık açısından sabittir. Bu hususu, yalnız Batı’ya değil, hatta vatandaşlarımıza da, ehemmiyetli bir surette ihtar etmek gereğini duyuyorum. Çünkü ender de olsa, üzülerek işitiyoruz ki, milletin tarihini okumamış veya milli duygudan yoksun kalmış olan bazı kişiler, yabancıların aleyhimizde ileri sürdükleri suçlamaları reddetmemenin yanında vatanını ve milletini kusurlu göstermekten çekinmiyorlar. Bugün bile, sultani mektebinin salonlarını aleyhimizde konferans verdirmek için yabancılara açanlar var. Bu gibilere lanet.”


Görsel: H.G.

6 yorum:

  1. Doğru tespit! Bir de kendi içimizde işbirlikçileri var. Vatanı ve milleti kendi çıkarları uğruna satan kişiler. Bir de sistemi öyle kurmuşlar ki her zaman iktidardalar. Ben desteklediğimiz parti ve örgütlerin bile iplerinin küresel sermayenin elinde olduğunu düşünüyorum. Her türlü imkânsızlığa rağmen Kurtuluş Savaşından sonraki yıllar gerçek manada bağımsız olduğumuz ve vatanı milleti düşündüğümüz yegâne zaman dilimi. Daha sonraki yıllardan bugüne kadar geçen süre askeri olmasa bile ekonomik, kültürel bakımdan işgal edildiğimiz yıllar olarak tarihteki yerini alacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha, Atatürk sonrasında kancalar atılmaya başlıyor. özellikle kırklı yıllardan sonra dediğiniz gibi ağlar tam anlamıyla örülüyor. kimin eli kimin cebinde belli değil artık ne yazık ki.

      Sil
  2. Bu kitabı biliyorum. Sivil toplum örgütleri üzerinden toplumları dizayn etmeyi anlatıyordu. İlgi çekici bir kitap.

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç bir kitaptır. Teşekkür ederim öneri için. 🙏

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.