Salı, Mayıs 02, 2023

Samettin hediye ettiği tarağın değiştiğini görür.

tarak

Hanım, Tarağını Değiştirmişsin

 

                Bulaşıklar yıkanıp, akşam yemeği de yenildikten sonra televizyonun karşısına geçerler karı-koca. Yan yana oturmuşlar birbirlerinden hiç haberleri yokmuşçasına çok sevdikleri dizilerini nefes nefese seyrederlerken ara verilip reklamlara geçtiğinde Suna ayağa fırlayıp kahvelerini yapmak için hızlı adımlarla mutfağa doğru giderken “başlarsa ben yokken haber et ha” der Samettin’e.

            Gün bitmek üzeredir. Suna ve Samettin günün yorgunluğunu atmak için soyunup geceliklerini giyerek yatağa girmeye hazırlanırken, Suna aynanın karşısına geçmiş her zamanki gibi dağılan kadifemsi kırlaşmış saçlarını tararken, Samettin tarağın değişmiş olduğunu fark eder. Kendisinin nişanlılık dönemlerinde aldığı “fildişi tarak” yerine ucuz, yeni saplı bir tarakla saçlarını taradığını görünce: “Hanım, fildişi tarağına ne oldu. Miadı mı doldu yoksa? Öyleyse yenisini alırım sana!”

            “Neyse Samettin, bırak tarağı marağı da uyuyalım şimdi. Yeterince canım sıkkın zaten. Zevzek oğlun da bir şeyler söyledi ‘kupa, hacamat’ diye falan. Yeni keşif miymiş neymiş! Keşif yapacakmış o fildişi tarakla… sonra konuşalım, olur mu? Şimdi inan hiç halim yok konuşmaya. Bir an önce başımı yastığa koyup gözlerimi kapatmak istiyorum… yarın Zekiye nineye gitmek istiyorum. Erkenden kalkıp bir şeyler hazırlayacağım onun için öğleye kadar. Öğle yemeğinden önce gideyim de sıcak bir şeyler geçsin garibin boğazından. Az bir şeyle gitmek istemiyorum. Biliyorsun kadıncağız o yaşlı haliyle yapayalnız.”

            Sağ kolunu uzatan Samettin: “Gel Sunam gel, olur olur, her şey olur. Rahatına bak sen…”

            Kocasının eskiden olduğu gibi kolunu uzatması kendisini kollarında uyumaya bir davet olduğunu görünce yavaş yavaş yaklaşır ve kolunun üzerine kadifemsi kırlaşmış saçlarını koyuverir ve yumar gözlerini. İlk yıllarının hayalleriyle ve coşkusuyla karşılaşır tekrar hayallerinde. Tüm yorgunlukları bir anda kaybolur. Hemen uykuya dalar…

            Samettin, fazla anlayamadığından karısının durumunu, daha sonra konuşmanın daha iyi olacağını düşünüp gözlerini kapatır uyumak için ancak uykusu yoktur merak ettiği için karısının durumunu. Şu hediye olarak aldığı fildişi tarak da kafasının bir köşesinde yer etmiştir iyice.

Devam edecek...
Görsel: hg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.