Çarşamba, Mayıs 24, 2023

Travma, Tarak olunca.

seyir

Migrenli Ayşe’nin Ziyareti

Aradan günler geçer, migrenli kadının migreni iyileşir,  eski derbeder halinden hiç eser kalmamış adeta gençleşmiştir Ayşe kadın. Kendisine bakımını ihmal etmez. Migrenli kadının evi dolup taşmaya başlar gelen gidenlerle. Geçim kaynağı olmuştur fildişi tarak. İçlerinden bazıları da “ağrı mağrı kalmadı. Turp gibiyim” diye reklamını yapar her gittiği yerde. Bir gün hediyeyle çıkar gelir Suna’ya teşekkür etmek için.  Mahallede söz olur “kocasını kalpten götürecek bu gidişle” diye. Günde bir iki kez havlular serilir balkondaki çamaşır iplerine.

Suna, nineye ziyarete gider tekrar. Sepetine yiyecek koyar. Nine yalnız yaşamaktadır ve kimsesi yoktur. Mahallenin yardımlarıyla geçinerek son zamanlarını doldurmaya çalışır. Suna’yı karşısında görünce gözleri gülmeye başlar, buruşuk yanaklarındaki gamzeleri de belli oluvermişlerdir hemen.

Epeyce sohbet ederler gülerek. Bazen kahkaha attığı bile olur yaşlı ninenin. Suna Kadın tarağın marifetlerini de yaşlı nineden çıktığını öğrenir. Bir zamanlar kendisinin travma geçirdiğini anlattığı, söylediği şeyleri, travma’yı, tarak diye anlayarak rahatlığını, baş ağrılarının geçmesini tarağın yüzünden olduğunu söylemiş yaşlı nine Migrenli Ayşe kadına. İşin doğrusunu anlayınca Suna’dan, nine kahkahalara boğulur ve kasıklarını tutarak, bir taraftan da gözyaşlarını silmeye uğraşır…. “ o dul Ayşe’nin derdi kocasızlıktı gızım, kocası hastaaaa yıllardır iş göremez. Ne yapsın kadının da başına vuruyor işte. Adam iyice kötüleşmiş zaten adamı öldürecek diyorlar. Sabah öğlen akşam havlu serermiş balkona. Dillerdeymiş. Sen duymadın mı daha.

Belli, evden çıkmazsın ki doğru dürüst, mahallenin havadislerini alasın. Sen gelmeye devam et beni ziyarete, havadisleri okurum sana!... gülüşmeleri devam eder. Birkaç mahalleli kadın da geçerken uğrarlar yaşlı ninenin yanına ve sohbet daha da koyulaşır…. Suna fazla kalmak istemez dedikodu arasında. Yaşlı nine ve diğerlerinden izin ister. Kalkarken de Nineye bir isteğinin olup olmadığını sorar.

Bitti.....Not: Tarak anahtar kelimesi ile tümüne ulaşılabilir. 
Görsel: hg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.