Perşembe, Eylül 22, 2022

Normal anormal mi?

normal-anormal

Normal ve Anormal

                Zafer, normal nedir? Galiba biz normal olamayacağız bundan sonraki hayatımızda. Ben bunun farkına vardım. Meğer yaşamımız boyunca bir hayal içinde yüzmüşüz her şeyi normal görerek veya görmeye çalışarak. 

    Şuna baksana, insanların büyük bir çoğunluğu farkına varamayacak bile bütün ömürleri boyunca bu durumun ve her şeyi normal görerek yaşayıp gidecekler. Hâlbuki normal diye bir şey yok. Ancak kişilere göre değişen değer yargıları var ve onlara göre ölçülüp biçiliyor her şey. İşte normal veya anormalin ölçüsü de bu. Birileri dünyayı yutmaya uğraşıyor tek başına ama insanlar bu durumu normal görüyor. Elindekinin göz göre göre alınmasının neresi normal olur ki?

            Kahramanlar normal midir sence? Bence değil Zafer. Nedenine gelince: herkesin normal gördüğünü anormal görerek kabul etmeyip onlara karşı savaşıyor da ondan. Kazanırsa kahraman oluyor kazanamazsa da niyazı.  İşte böyle, her şey anormal anlayacağın. Her şeyi belirleyen biziz yani. Anormali de normali de.

            Normal, çizilmiş bir çerçeve Zafer, hep o sınırlar içinde kalmak normal sayılıyor, ne zaman ki çerçevenin dışına taşmaya çalışıyorsun anormalin, anormalliğin sınırları başlıyor orada. Bizim sıkıntımız Zafer, galiba normal sınırlar içinde boğulduk. Herkesten bir şeyler bekledik. Yo yooo, kendimiz için beklemedik, herkesin benzer uyumda olacağını düşündük sadece. Saygı, sevgi, anlayış, duygulara önem verilmesini bekledik durduk.  Anlayacağın sınırların dışına çıkmanın zamanı geldi ve geçiyor bizim için Zafer. Haydi gel kıralım şu kör talihin ayağını ve bir daha bizim yanımıza uğramaya çalıştığı zaman çok iyi düşünsün, olmaz mı? Ne dersin? 

Devam edecek
Görsel: hg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.