Cuma, Eylül 23, 2022

Şimdiki aklım olsaydı

sakinlik

Şimdiki aklım olsaydı ne mi yapardım?

                 -Bilmem!

                Şimdi eskisinden daha akıllı olduğunu düşünen insanlar genellikle “şimdiki aklım olsaydı” diye başlarlar cümlelerine. Geçmişte yapılan hatalarından, yanlış kararlarının sonucundan dersler çıkarmışlardır güya. Güya dedim çünkü:

                “şimdiki aklım olsaydı” cümlesinin anlamı, eskiden aklım kıttı, yaşadıklarımdan sonra o da kalmadı demektir. Demek istenen budur aslında farkında olmadan.

                Şimdiki aklım geçmişte olsaydı daha doğru kararlar alırdım diyebilmek için şimdiki aklının geçmişte olamayacağı açıktır.

                Geçmiş zamanlarda alınan kararlarda içinde bulunulan koşullar değerlendirilerek geleceğe dair adımlar atılır. Bazen doğru bazen de yanlış karar gibi görünür varılan noktada. Kararlar alırken bilinmeyenlerin çok olması karar vermeyi zorlaştırır. Dikkatle analiz edilirse duygularla karar verilir yani akıl yolu değil yürek yolu izlenir.

 Aşk konusu da duygusal bir karardır. Kim ne derse desin kararın içinde zerre kadar mantık yoktur. Koca koca sözler verilir. Karşıdan hiç sorgulanmaz tutulur mu tutulmaz mı bu sözler diye. Karşı taraf da verir kocaman kocaman sözler. Kısacası sözler havada asılıdır hep, oksijen gibi solunur her nefes alışta ama öyle bir zaman gelir ki koca koca söz veren taraflar sanki o söz verenler değil bir başkasıdırlar.

Görsel: hg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.