Pazar, Şubat 11, 2018

Şişman Komutan Amca-3-Sınavlar

"Sınav Gerginliği"

       İlk sınavım Türkçe dersi,  defter kitap açıktı. Türkçe ve Dilbilgisi dersi tek ders olarak sınav yapılıyor, sabahtan girdim korku ve heyecan karışık.
       İlk beş dakika çok kötü hissettim kendimi, elim ayağım titriyor hiçbir şey yapamaz durumdaydım; derin nefesler alıp verdim bir süre hiçbir şeye dokunmadan ve sınavı unutmaya çalışarak. İşe yaradı çabam, kalemi aldım elime ve ellerimde titreme çok çok azdı, idare edebilirdim.

Heyecanım da çok azaldı. Başladım bildiğim sorulardan cevaplamaya. On soru vardı. Yedi veya sekiz tanesini yaptım ve emindim doğruluğundan. Hatta kendim de inanamadım erken bitirdiğime ve tekrar baştan kontrol ettim yaptığım soruları, yapamadıklarıma da bir şeyler karaladım emin olmadan. Yine de erkendi bitirişim, son beş dakika kadar zaman vardı sınav süresinin bitmesine ve beklemenin bir anlamı yoktu benim için verdim sınav kâğıdımı masada oturan öğretmene.
Öğretmen dönem içinde derslerimize girmişti birkaç ay ve sonradan değişmişti öğretmenimiz. "dur, bekle evladım!" dedi elindeki kâğıdıma bakarak. Şaşırdım, hiç beklemiyordum böyle bir şeyi. Bir süre robot gibi kalakaldım ayakta masanın yanı başında ve herkes elindeki kâğıdını masanın üzerine koyup çıkıyordu, çıkarlarken de bana bakıyorlardı küçümseyen ve alaycı gözleriyle. "Tamam evladım, gidebilirsin" dedi sevecen ve sıcak bir edayla; kısmen içime su serpildi ve "teşekkür ederim hocam" diyerek ayrıldım yanından hiçbir şey sormadan.
        Binadan dışarıya çıktım, çok farklı bir dünyaya açılmışım gibi hissettim etrafa bakındığımda. Yapraklar sararmış yerlere dökülmüş çoğu, bazı ağaçlarda hala yeşillikler vardı ama temmuz aylarının yakıcı sıcaklığına dayanamayıp boyunlarını burmuş gibiydiler benim gibi; yoksa bana mı üzülmüşlerdi de böyleydiler. 
       Zaman harcamamalıydım boş yere buralarda oyalanıp da. otobüs durağına doğru yürüdüm hızla. Başlamıştım bile yarınki sınava çalışmaya. Otobüs gelip durakta durmuş benim önümdekiler binmiş ve arkamda sırada bekleyenler benim binmemi bekliyorlarmış, şoförün kızgın bağırmasıyla kendime geldim ve panikleyip, suçlanarak bindim.
3/8

2/8   gelsin...
Devam edecek.

Görsel: Google Görseller

3 yorum:

  1. hoca sizi niye bekletmişti ki? 🤔 sınavı erkenden bitirdiğiniz için kopya falandan mı şüphelendi acaba..😀 şişman komutan hikayesi güzelmiş,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım,
      tane zayıf ders olunca merak etmiştir çalıştı mı diye. fazla detaya girmek istemedim.
      Teşekkür ederim.

      Sil
    2. 8 adet zayıf ders vardı bütünlemeye kalan.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.