Perşembe, Şubat 17, 2022

Güncel Kalın

yatan_adam_ayakkabilar_mart15

Güncellenmeli mi güncellenmemeli mi?

            Bu yazıya 2021 yılı başlarında başlamıştım.  Benim için uzun sayılabilecek sıkıntılı bir dönemdi geçen 5-6 yıl. İlk paragraftan sonraki üç paragrafı yazıp bırakmışım. Geçenlerde flaş disk elime geçti açtığımda gözüme takıldı. Dosyayı açıp okuduğumdaysa o günleri tekrar yaşadım özet olarak.

Düşünmeyi ve yazmayı uzun süre önce bırakmıştım. Çok ağır gelmeye başlamıştılar. Hiçbir şey düşünmezsem hissetmem, hissetmeyince de rahatsız olmam diye değerlendirerek kabuğuma çekilmek istemiştim.

Kabuğuma çekildiğim kısmı doğru ancak düşünme ve hissetme konuları arsızlaştılar iyice, gece ve gündüz yakamı, paçamı bırakmadılar. Daima ensemde hissettim nefeslerini.

Kendimce önemli saydığım durumlar fark ettim bu arada. Yaşamında güncellemeler olmazsa geçmişin puslu sokaklarında gezinmeye başlıyorsun farkına bile varmıyorsun olup bitenlerin. Bir de bakmışsın hem tanıdık hem de tanıdık olmayan sokaklardasın. İşte bu son durumu fark edemezsen seni götüreceği yer hiç beklemediğin bir yer olacağı. Ne kadar erken farkına varırsan o kadar iyi.

İçinde yaşadığımız yıllarda gelişmelerin hızı ve miktarı fazla, bazıları farkında olmadan hayatımıza giriyorlar. Özellikle internet ve internet vasıtasıyla yapılan işlemler. Anlaşılmıştır ki önümüzdeki kısa yıllar içinde yaşamımızın büyük bir kısmında sayısal dönüşüm değişiklikleri yaşanacaktır. Sayısal ortam üzerinden çalışma da dâhil değişikliklere. Teorik olarak akıllı insan ve akıllı toplum olacağız, elbette makine destekli.

Yaşam kesitimizde bir yıl belki çok önemli bir zaman kesiti değildir ama bir yıllık değişimler oldukça etkili olabiliyor yaşamımızda. Covid-19 serisi daha iyi açıkladı bu durumu.

Kısaca söylemek gerekirse, güne ayak uydurmak günü ve günleri anlayabilmenin önemli koşulu aksi durumda yaşamdan kopmaya başlıyor insan. “o da neymiş?” demeden yaşamak için günü takip edip kendimizi güncellememiz gereklidir.

Güncel ve sağlıklı kalın. Mutluluk arkasından gelir.

Görsel: H.G.

2 yorum:

  1. Düşünmeyi bende bırakalı uzun zamanlar oldu. Zira insan düşündükçe daha çok açmaza gidiyor. Oluruna bırakmak en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı, haklısınız, belki de en iyisi oluruna bırakmak.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.