Cuma, Haziran 09, 2017

Pazar Gözlemim-13-Ömürlük Hevesler ve Moda

"Ömürlük sevgi"

Modası Geçmeyen Ömürlük Sevgiler

                Uzunca bir yürüyüş yaptıktan sonra bir çay bahçesinde oturup bir kahve içtikten sonra kalkıp durağa doğru yürümek için yerimden kalktım.  Zaman ikindi vaktini gecik görünüyordu ve aklıma geldi bir anda 09 numaralı kurşun kalem ucu almak için, yolum üzerindeki ilk gözüme takılan kırtasiyeye girdim.

                İçeride iki bayan vardı ve birisi tezgahtar bayan: Kırklı yaşlarda güler yüzlü birisi, diğer bayan köylerden olduğu belli birisi ve o da kırklı, belki de ellili yaşlarda. Kısa boylu ve kendinden emin bir hali vardı. Alacaklarını aldı, parasını ödedi ve poşetini eline alıp kapıya doğru yönelince tezgâhta duran kadın: “Seninki seni bırakıp gitti galiba” dedi gülümseyerek.
                Kadın hiç istifini bozmadan kapıya doğru devam ederken arkasına bile bakmadan: “Bırakmaz o beni, bırakacak olsaydı otuz senedir bırakırdı!” dedi ve sözü bittikten sonra dönüp gülümseyerek baktı kadına. Yoluna devam etti.

                Tüylerim diken diken olmuştu o anda; o kadar içten ve inanarak söylemişti ki, saflığı ve doğallığı kanımı kaynattı birden ve gülümseyerek tezgahtara bakıp: “Çok hoşuma gidiyor insanların doğallığı, tüylerim diken diken oldu” dedim.
                Kadın da bana gülümseyerek: “Bu tip insanları hemen tanırım, takılmadan da yapamam; benim de çok hoşuma gidiyorlar.” Dedi ve ben ne istediğimi söyledim. Alacağımı alıp parasını ödedikten sonra gülümseyerek çıktım kırtasiyeden.
                Elli adım kadar yürüdüm ya da yürümedim, karşıda gördüm tekrar kadını ve yanında bir de adam vardı. Kocası olmalıydı o kişi; orada beklemişti karısını. Eşyalarını paylaşıyorlardı birlikte taşımak için.
                Onları ve başka bildiğim insanları düşündüm durağa varıncaya kadar. Onları ve onlar gibileri düşünürken yorgunluğumu unutmuşum. Durağa geldiğimde tekrar hissetmeye başladım yorgunluğumu beklerken.

                Eminim bu tür insanlarda sen ben davası olsa da kişiselleştirmeden üstesinden geliyorlardır meselelerin. Bu kişilerin sevgi ve evlilik anlayışlarının modası yoktur, sezona göre şekillenmezdir kişilik yapıları. Hırsları evlerinin huzur ve refahı içindir sanıyorum, güven ve birbirlerine bakışlarında komşudaki koca veya karı emsal değildir; onların Emsalleri ve var olanları kendilerindedir.
                Demem o ki: Onlarınki ve onlar gibilerinki ömürlük hevestir. Sevgi lafta ve şekilsel değil; halis muhlis doğal ve katışıksızdır. Olduğu gibi de avuçlarının ve gönüllerinin içindedir. Adeta yapışık siyam ikizleri gibidirler.
                Ömürlük hevesleriniz olması dileklerimle hoşça kalın.

 09-06-2017-1909 
    Halil GÖNÜL
Görsel:Pixabay.com

4 yorum:

  1. Halil hocam, yine her zamanki gibi buram buram insanlık kokan bir yazı olmuş. Büyük bir keyifle okudum. Yüreğine kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili +Süleyman ÖZKAN.
      Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. :)

      Sil
  2. Bir ömür sevdiklerimizle el ele kol kola olalım Halil abi inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili +Yürüyen Balık.
      Teşekkür ederim. İnşallah, herkes için aynı dileklerle hoşça kalın. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.