Cumartesi, Şubat 10, 2018

Şişman Komutan Amca-2-Tamamlama Kursu

"Tamamlama Kursu"
Eğitim yılının bitmesine bir ay bile kalmadı, içimdeki sızıyı ve pişmanlığı bastıramıyordum, uykularım kaçmaya başladı gecelerde, uyusam da kabuslar görüyordum: dönem arkadaşlarım dalga geçiyorlardı benimle, demediklerini bırakmadılar yüzüme ve ben hiçbir şey diyemiyordum onlara, bırakın bir şey söylemeyi ağzımı bile açamıyordum.

          O zamanlarda eğitim yılının sonunda bir ay tamamlama eğitimi oluyor ve tamamlama eğitiminin sonunda tekrar sınava giriliyordu. 

        Kafayı taktım tamamlama kurslarına ve gecemi gündüzüme katıp ne edip ne yapıp geçmeliydim derslerden. Olacak iş değildi görünüşte, kocaman bir yılda hiçbir şey yapma, gel bir ayda her şeyi hallet; sihirli değnek mi var elimde. Yarı umutlu, yarı umutsuz başladım önce ve sonrasında kurslar başlayınca topukladım dersleri.
           Öncelikle yatağı yorganı topladım, zaten tek bir odada kiracıyım zor olmadı odanın içindeki ayak altındaki her şeyi toplamak. Tüm kitap ve defterleri sırasıyla serdim yerdeki hasırın üzerine. Notlar yazmaya başladım bacaklarıma, pijamama, duvarlara, tavana; kısacası gözlerim açık olduğu her an nereye bakarsam bakayım mutlaka bir şey öğrenmeliydim; tuvalete gidip çömeldiğimde bile okuyup öğrenecek bir şeylerim vardı mutlaka.
           Durumumu gören diğer komşu odalardaki kiracı arkadaşlar benimle dalga geçmeye başladılar, yüzüme söylemeseler de "kafayı yedi bu sefer" diyorlardı ve kulağıma geliyordu kendi aralarındaki konuşmaları. 
         Onların işleri çok kolaydı, en fazla zayıfı olan iki dersti. Hiç kimseyle konuşmuyorum, neredeyse hiçbir şey görmüyorum bile. Tuvalet bahçede odadan elli metre kadar uzakta ben oraya giderken ayaklarım kendiliğinden götürüyor ben bir şeyler sayıklıyorum yürürken, tuvalete giderken genellikle İngilizce gramer tekrarladığımı hatırlarım hala.
          Derken tamamlama kursu bitti ve sınavlar başlayacak bir hafta içinde. On beş günde de sınavların tamamı bitecek. Sınav tarihleri belli oldu, liste asıldı. Bazı günlerde iki, iki sınavım var sabah ve öğleden sonra olmak üzere. Dinamit gibiyim gerginlik ve heyecandan; fitili ateşlemeden patlayacağım neredeyse. 
2/8
Devam edecek.

1/8   gelsin...
3/8       gelsin

Görsel: Google Görseller

2 yorum:

  1. Bu olayı sanki ben yaşadım gibi.Üniverisite için öss sonra kpss çok çalıştım.Çalışmaktan arkadaşlık sosyal ilişkilerde zayıflıyor.Şükür o dönemler geçti ama unutulcak gibi değil..Yazı sonunu merak ediyorum..Meraktan çatlatma beni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sibel özer,
      haklısınız, sanırım çok kişinin başından geçmiştir. benim de yaşadığım bir anım aslında. hemen gelecek arkası merak etmeyin... :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.