Pazartesi, Aralık 17, 2018

Kaynana Görsün Gözler!

Kaynana


Bir kaynana;
Sabahın köründe,

Eve bırakılan uyku sersemi torununa,
Sevecenlik ve güler yüzle yaklaşıyor ya,
“Analık işte bu ya!”
Dedirtiyor insana.
Anası,  işine gidiyor ya,
Gönül rahatlığıyla;
Helal olsun kaynanaya.

04.05.18
Halil Gönül




Görsel: Google Görseller

12 yorum:

  1. Halil Bey kaynanam ile aram çok iyi.Allah ömür versin çok iyi insan..
    Ama;
    Eltim ve görümcemden yana çok dertliyim.Varsa elti-görümce bir arada olan giderli bir şiir paylaşırsanız memnun olurum.Bende elti çatlatan kurabiye-görümce çatlatan tatlısı altında yayınlarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanım, şanslıymışsınız kaynanadan yana, isterseniz daha fazla şansınızı zorlamayın da siz bol bol "elti çatlatan" bir şeyler yapaın belki şansınız döner. :)

      Sil
  2. Merhaba Halil Bey,
    Bence de o kaynanaya helal olsun. Benim kaynanam bakmadığı için çalışma hayatını bırakmak zorunda kaldım. İki çouğumu da eşimle birlikte büyüttük. Çok özeniyorum öyle kaynana gibi değilde anne gibi kaynanalara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çocuk bakımı konusunda biz de çok sıkıntı çektik, her bakıcıda kelimeleri unutuyordu çocuk, fark edebiliyordum. Bizde her iki tarafta da yoktular.

      Sil
  3. Ben de çok özeniyorum anne gibi kaynanalara. Hiç sevmem kaynanamı, o kadar çok kötülüğü dokundu ki bana sevemiyorum işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, herkesin şansı yaver gitmiyor Saadet Hanım. Bence onlar kötü değil, yetişmeleri, görgüleri ve sosyal çevrenin oldukça fazla etkisi var diye düşünüyorum. Belli bir yaştan sonra da eğilmeleri çok zor. Olmadı mı olmuyor bazen işte.

      Sil
  4. Kaynana lafını bana hep soğuk gelir. Bu nedenle annemle çok iyi anlaşırım ve ileri de Allah ömür verir de gelin sahibi olursam kesinlikle kızım olacak. Gelinim değil. İnsanlar aslında önyargıyla yaklaştıklarından olayı savaş gibi görüyorlar evliliği.

    YanıtlaSil
  5. Blogunuzu zaman zaman ziyaret ediyorum. Çok güzel çalışmalarınız var. Başarılarınızın devamını dilerim. Benim de daha dört aylık bir blogum var, bu konuda çok bilgi sahibi değilim. Benim blogumu da zaman zaman ziyaret etmek ve yorum yapmak suretiyle desteklemenizi bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, elbette uğrayacağım. Size de kolaylıklar ve başarılar dilerim.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.