Perşembe, Eylül 24, 2020

Dünyayı anlamaya doğru!

dunyayi_anlamaya_dogru

Covid-19’un düşündürdükleri

            Covid-19 önemli bir durum daha ortaya çıkardı. İnsanları kontrol altına alabilmek, istenileni yaptırabilmek mümkün değil. İster polis, ister asker isterseniz ölüm salın üzerlerine.  Üstelik biz ve bize benzer kaderci zihniyetin ağır bastığı toplumlarda bu durum daha da zor olduğu görülüyor. Çünkü zaten “kader, sınav” olarak değerlendiriliyor. Sınavı geçmek de geçememek de aynı yere varıyor; kader.

“O zaman neden sıkıntıya sokalım kendimizi, yaşamak da ölüm de Allah’ın emri” diyenler, hiçbir şekilde başka kural tanımamaya daha meyilli duruyorlar. Korona tanısı konulsa bile normal yaşama devam edilmesinin altında yatan düşünce ve cesaret aynı yerden geliyor.

İnsanlar açlıkla baş başa kaldıkları durumda hiçbir tehdit işe yaramaz ve insani özellikler kısmen budanır. Hayvani yanlar törpülenir. Saldırmak, çalmak vb.

Dünyada açlık gözle görülen bir durumdur ve dünya seyreder haldedir. Göstermelik yardımların çok da fazla işe yaramadığı ortadadır çünkü açlıktan ölümle basına sık sık yansımaktadır.

Görünen o ki, dünyadaki açlığın önüne geçilebilmesi mümkün değil. Bu durumda nüfus kontrolü da mümkün değil. Mümkün kılabilmenin yolları var mı? Silah yatırımına bu kadar ağırlık verildiğine göre bir yol gibi duruyor savaşlar. Gıdalar yoluyla yani beslenme yoluyla doğurganlığın önüne geçebilmenin yolları açıktır, kısırlaştırma kelimesi kaba düşüyor değil mi?

Siz olsanız Dünyayı yöneten, insanları nasıl kontrol altına alıp zararsız hale getirirsiniz? İnsanların şiddet eğilimlerini nasıl köreltirsiniz?

Mevcut duruma ilave olarak açlık ve yoksulluk artacak. İsyan çıkar mı dünyada?  Hayır! Çünkü kadere boyun eğiyorlar.

Birileri her şeyi eğip büküyorlar, insanlar ayırt edilmeksizin kobay olarak kullanılıyor. Yeni bir çağ başlangıcı havası var. Belli kesimler dışında hiçbir çağ insanlara iyi gelmemiştir, daima zorlanan şartlara doğru ilerlemiştir insancıklar. Covid-19 ve devamıyla da zorlu bir çağ başlayacaktır. İnsanların çiplerle kontrol edildiği ve yönlendirildiği bir çağ. Bir yandan da uzayda bir yerlerde koloniler kurulmaya başlandığı bir çağ olacaktır.


Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.