Çarşamba, Nisan 15, 2020

Gelecekte Yaşayacaklar nasıl Seçilecek?

robotlar denetimde

Güçlülerin Seçimi

            “Biliyor musun, covit-19 ve daha sonrasında gelecek olan virüslerin asıl amacı seçmek olacak. İnsanları seçecekler. İyi, kötü diye değil, bilgili, bilgisiz diye. Doğanın işini elinden alacaklar çünkü doğa seçimini yaparken cahil, bilgili diye yapmıyor, güçlü, güçsüz diye yapıyor. Şimdi güçlüler yine güçlüleri seçecekler, güçsüzlere hiç, hem de hiç fırsat vermeden! Bir zaman için mevcut insanlar arasında güçsüz ama bilgi bakımından güçlü insanları seçecekler. Burada güçten kasıt hem para hem bilgidir. Ancak para bilgiyi satın alabildiği için asıl güç paradır.”

            Sohbet uzun sürdü. Daha doğrusu söylevi uzun sürdü bilge adamların. Oldukça kalabalıktı. İki yaşlı bilgenin sohbeti böyle oluyormuş demek ki. Telefon titreşimdeydi, farkına vardığımda kaçıncı çalışıydı kim bilir, rüyadan uyanır gibi oldum o an. Çay molası zamanı da gelmişti. Yarım saat ara vardı ihtiyaçların giderilmesi için. Yaşlılara yardım eden gençler bitiverdi büfenin içinde. Çaylar hazırlanıyor, tostlar ısıtılıyor…, eksiksiz çalışan bir fabrika adeta küçücük büfe. Çay ve kaşarlı tost alıp iliştim bankın ucuna. Çok kişi yerde oturuyordu, tedbirli gelmişler.
            Kalabalık daha da artmış görünüyor eskilere göre.  Açık bir park burası, küçük bir büfe ve çay ocağı var. Yaşlı karı-koca çalıştırıyor. Kim bilir belki de yaşlı bilgelerin burada buluşması amaçlıdır. Toplantının olduğu zamanlar neşeli görünüyorlar işletmeciler. Sohbet başlamazdan önce yapılıyor alış verişler. Bir de aralarda, çay molası verildiğinde. Sohbet esnasında satış yapmıyor yaşlı işletmeciler. İlklerde anlatmakta zorlansalar da birkaç sohbetten sonra herkes kabullendi durumu.
            “Dünyadaki mevcut haldeki seçilim bir süre devam edecek hastalıklarla, savaşlarla, yapılan aşı ve genetiği değiştirilmiş gıdalar ile. Gıdalar hem hastalıkları yaygınlaştıracak hem de kısırlaştırarak gereksiz, niteliksiz nüfusun azalmasına katkıda bulunacaktır.”
            “Neredeyse dünyanın ekilebilir topraklarının tamamı zehirlenmiş durumdadır tarım ilaçlarıyla. Temizlenmeleri en iyimser tahminlerle elli ila yüz yılı alabilecektir. Bilindiği gibi dünya mevcut haliyle dokuz milyar civarında insana yeterlidir. Daha fazlasını besleyemeyecektir. İşte nüfusun azalmasının asıl nedeni bu durumdur.”
            “Mevcut dünya şimdiye kadar hırpalandı, kendisini toparlayabilmesi için bilinmeyen sürede zaman gereklidir. Dünyadaki yaşam türleri daima azalmaktadır, azalmaya da devam edecektir. İnsanın doğaya faydası olmayan tek yaratıktır. Aksine zararı diğer tüm canlılardan fazladır. İnsanın sayıca azalması gerekliliğinin aciliyeti burada yatmaktadır.”
            “Biliyor musunuz? Belli bir zaman geçtikten sonra seçilmişler bu günkü gibi çok şeye ihtiyaç duymayacaklar, bu günkü kadar zayıf ve kırılgan olmayacaklar.  Beslenme şekilleri değişecek. Nasıl avcı-toplayıcılıktan tarıma geçildiğinde değişti, onun başka bir benzeri olacak. Tablet şeklindeki hazır gıdalar tüketilecek, bünyenin çalışma sisteminde yeni düzenlemeler yapılacak nano robotlar tarafından. Örneğin nefes almaya ihtiyaç duymayacaklar. Bilgi üretmek için kafa yormayacaklar yıllarca şimdiki gibi, akıllı robotlar yapacak düşünme ve buluş işini.”
            “Gelelim asıl zurnanın zırtladığı yere! Ne kadar geçer bilinmez ama yüz, iki yüz belki de bin yıl sonra fabrikalar olmayacak. Çünkü bildiğimiz insanlar olmayacak. Tahmin ettiğiniz gibi insan olmayınca üreme de olmayacak. Olanları da bildiğimiz formlarda olmayacak. İhtiyaç durumuna göre üreme merkezlerinde üretilecek istenilen türlere göre.  Ne savaşlar yaşanacak, ne açlık olacak, ne zayıflık diye bir kavram olacak.”
            “Eminim kafanızda epeyce soru vardır. Ne dersiniz, kısa bir aradan sonra konuşalım mı? Hâlâ suya, yiyeceğe, çaya, kahveye ihtiyaç duyanlardanız bizler de.”
            Telefon tekrar çalmaya başladı ısrarla. Evden aranıyordum. Verilen siparişi unutmuştum. İyi ki aradılar, fırçayla karışık hatırlattılar. Yoksa akşam aç yatmak da vardı belki de. Ayrılmak zorunda kaldım, soru ve cevapları bekleyememenin üzüntüsü içinde. 15.04.20

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.