Pazar, Eylül 10, 2017

En Yakınındaki Psikopat Olabilir, Dikkat!-PSİKOPATLAR

OKUDUM

                Okuduğum kitaplardan birini daha tanıtmaya çalışacağım bu yazımda.

OLAĞAN PSİKOPATLAR:

"Olağan Psikopatlar"

(ERMİŞLER, CANİLER VE SERİ KATİLLERDEN HAYAT DERSLERİ)

                                Yazar: Kevin DUTTON,
                               Çeviri: Cem DURAN,
                                Yayıncı: Domingo,
                                Türü: Bilimsel, Psikoloji,
Baskı:
                     1.       Baskı -Şubat 2013               
               8. Kasım 2016
         Sayfa sayısı: 280
  
İnsan’ı, yaşamı ve toplumu, toplum içinde insan yaşamını anlamak isteyenler için bir okunması gereken nice kitaplardan birisi daha karşınızda. İnsan’ın aydınlık ve karanlık yanlarının ele alındığı bir kitap okuyacaksınız.

“Zihin, neresi olmak isterse orasıdır; kendi içinde cehennemi cennete, cenneti de cehenneme dönüştürebilir.” -JOHN MILTON-KAYIP CENNET (1667)-1. KİTAP, DİZE 254-5

Yazar Hakkında:

                Profesör Kevin DUTTON, Oxford Üniversitesi, Magdalen Koleji, Calleva Evrim ve İnsan Bilimleri Araştırma Merkezi’nde araştırmacı psikolog olarak çalışmakta. Kraliyet Tıp Derneği ve Psikopati Bilimsel Araştırma Cemiyeti Üyesidir. Yayınlanmış başka kitapları da vardır. Halen İngiltere’de Oxford’da yaşamaktadır.

                Çok kişi ilginç bulacaktır eminim bu kitabı, ben gibi. İlginç bir kitap çünkü: biraz okuduğum zaman, etrafıma bir göz atma ihtiyacı duydum “etrafımdaki psikopatlar kimler?” diye sordum kendime hemen ve birkaç cevap sıralandı arkasından.

                Hemen yanınızda olabilir bir psikopat, eşiniz, çocuğunuz, en yakın komşunuz, arkadaşınız, … ne bileyim kendiniz bile psikopat olabilirsiniz de farkında değilsinizdir, ya da biraz veya çok psikopatlık vardır kim bilir?

                Bu kitabı okumakla bütün bu sorulara cevap bulabilir, yaşamınızda karşılaşmış olduğunuz veya karşılaşacağınız psikopatları tanıma şansı elde edebilirsiniz.
                Bu kitabı okuduğunuzda psikopatlığa da özenebilirsiniz, bir psikopat olmayı isteyebilirsiniz belki kim bilebilir ki?
                Bu kitap üzerinde yazıldığı gibi; Ermişler, caniler ve seri katillerin yaşamları değerlendirilerek onlardan çıkarılan hayat dersleri hakkındadır.
                İlk başlarda kötü bir algı olarak karşımızda duruyor “psikopatlık” kavramı. Haklı, bugüne kadar hep kötü bir kelimeydi psikopat kelimesi ve bize kötülük, vahşet, acı ve ölüm gibi duygular çağrıştırdı. Bu duygu durumunu değiştiren türde bir araştırma ve inceleme kitabıdır bu kitap bence.

                Yaşamı ve İnsan’ı anlamak için okunması gereken bir kitap bence. Hem de nefes nefese okunacak bir kitap. Ben severek ve ilgiyle okudum.

İyi okumalar dilerim sizlere. 😊
                                                                                                             10-09-2017-1945

                                                        Halil GÖNÜL

Görsel: Halil GÖNÜL


18 yorum:

  1. Tam psikoloji ile ilgilenen arkadaşlara tavsiye etmelik bir kitapmış. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aden Ferde,
      haklısınız, insanın kendisini tanıması da olası.😍

      Sil
  2. Gerçekten çok ilginç bir kitaba benziyor. Hele okuduktan sonra etraftaki herkese şüpheyle bakacaksak gerçekten de ilginç bir kitap olmalı :)

    Çok teşekkür ederim bu faydalı paylaşım için. Okumaya çalışacağım. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meczup yazar,
      daha öncelerinde de basında okumuştum "ceo'lar psikopat mı? psikopat idareciler!" gibi yazılarda. oldukça fazlalaşmaya başladı bu konudaki araştırmalar ve neredeyse kabullenilir bir durum artık psikopatlık ve cazip olmaya başladı. belki de "ben de psikopat olsaydım keşke" diyecek insanlar olacak okuyanlardan. 😍

      Sil
    2. Haha belki de :)
      Okuduktan sonra yorumumu sizinle paylaşacağım tekrar teşekkür ederim :)

      Sil
    3. meczup yazar, :))
      merakla bekleyeceğim değerlendirmenizi. İlginiz için asıl ben teşekkür ederim size. Hoşça kalın. :)

      Sil
  3. Peki şimdi kendinizi korumak için de yöntem bulabildiniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahce perim,
      Evet :)) zaman zaman aldığım kararları değerlendirince bende de psikopatlık olduğuna karar verdim, ha ha :) bu nedenle tanışıyormuşuz zaten belki de genetik akrabalıklarımız vardır kim bilir. Bence okumalısınız bu kitabı, dost tavsiyesidir size, korkunuzu yenebilirsiniz. :)) demem o ki; bağışıklık kazanabilirsiniz siz de. :) işte o zaman şıp diye anlarsınız psikopatı ilk gördüğünüzde ve "okus pokus yoksunuz" dediniz mi hepsi de toz olurlar. :)) İş yerinizde ve çevrenizde kaç tanelerdir kim bilir? :)

      Sil
  4. cezaevi psikoloğu olarak bunlardan bizde çok var diyebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmetik Psikolojisi, Eminim çoktur. Onlar kendini kontrol edemeyenler. işverenleriniz veya çalışanlar arasında psikopat var mıdır sizce? Eminim, bence vardır. :)

      Sil
  5. Zamanın değişen en önemli yanılgısı, insanların birbirine şüpheyle bakmaları. O kadar tuhaf olaylara şahit oluyoruz ki, hiç bir şey artık eskisi gibi şaşırtmıyor. Bu safhada okunan kitaplar insanı korkutmaz herhalde:)

    Paylaşım için teşekkürler. Sevgi ve selamlarımla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukaddes'çe Konuşan Satırlar,
      Bence "yanılgı" kavramından çok "değişim" kavramı daha uygun düşüyor insanın gelişimine objektif bakıldığında. "Sapiens ve Homodeus" gibi kitaplar okunduğunda bu gelişime kuşbakışı bakabiliyor insan ve kendisinin ortaya çıkması ve gelişimi, neden-sonuç ilişkisi olarak da gayet anlaşılabilir oluyor.
      Daha önceki anılarımda yazdığım gibi beni "Gulyabani" kitabı korkutmuştu okurken gece karanlıklarında. Tam tersine okunduğu zaman korkmak yerine birlikte iç içe, bir yerde patron, diğer yerde bilim insanı, öğrenci,... artırılabilir bu örnekler. Dediğim gibi belki de kendimiziz o aradığımız psikopat. Kendini kontrol edemeyen psikopatlar suç işlerle ve başkalarına zarar verirler.
      Bence bankacılar, borsacılar, komutanlar, vb. legal psikopatların bulunduğu alanlar. Kazanmak uğruna ne dalavereler çevirip ev ocak yıkıyorlar ama hiç kimse de suçlamıyor onları. Neden? kendi isteğiyle tuzağa düşüyor av diye, ava tuzak kuranın suçu niye yok peki?
      İlginiz için asıl ben teşekkür ederim, sevgilerimle hoşça kalın. :)

      Sil
  6. O zaman herkeste potansiyel olabilir. Uyanması bir travma ya da kötü olaylardan sonra çıkabilir Halil Bey. İnanır mısınız ben çok korkarım böyle kitaplardan. Etkisinden çıkamam. Zira çok endişeli bir yapım var. Ama bilgiler için teşekkürler. Aklımızda bulunsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Evren Hanım, sanırım kitabın kapak düzenlemesindeki resim özellikle seçilmiş dikkat çekebilmek için. Kitabın içeriği tam tersine, korkutmaktan öte, "psikopat ve psikopatlık" kavramını bilimsel olarak inceleyip araştıran ve sonuçları değerlendirerek olumluya yönelik değerlendirmelerdir genellikle. Şaka gibi gelecek ama neredeyse "Keşke ben de psikopat olsam" diyesi geliyor insanın. Dolayısıyla içimizdeki psikopat yanımızı veya çevremizde bu konuda olup bitenleri daha iyi anlamamıza yardımcı olacak tarzda bir kitap bence.
      Aslına bakılırsa hani bazen "Cahilane cesaret" dediğimiz kavram belki de bu durum, psikopat yan. :)
      Sizi anlamaya çalışıyorum. Karar sizin elbette. Hoşça ve sağlıcakla kalın. :)

      Sil
  7. Anladım, o zaman ilgi alanım olan bir konu. Hemen sipariş vereceğim. Sağ olun bu açıklama için Halil Bey, hoşça kalın siz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Evren Hanım,
      Rica ederim, eminim; okuyunca siz de farklı bakacaksınız bazı davranış ve kişilere. Hatta çevrede olup bitenlerin nedenini daha da rahat görme şansınız olacağını düşünüyorum.
      Hoşça ve sağlıklı kalın. :)

      Sil
  8. Psikolojik açıdan okunması gereken bir kitap.
    Tavsiyeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incinin dünyası,
      Haklısınız, bence de öyle.
      Rica ederim, umarım siz de ben kadar yararlanmış olursunuz okuyunca. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.