Perşembe, Eylül 14, 2017

Reklam Seçimi nasıl Yapılır? Görsellerle anlatım.

"Reklam seçimi"

             E-posta’dan reklam seçimlerim ve bir Foreks sitesi ile benim sitemdeki reklam benzerliklerini görsellerle destekleyerek anlatmaya çalışacağım bu yazımda.

İstenilen Reklamlar Sitemize Nasıl yönlendirilir? Yazımda söz konusu olan konuları görsellerle destekleyerek yayınlamak istediğimi yazmıştım.

Söz konusu olan yazım ve bu yazımda anlatacağım tarz tamamen kendi değerlendirme ve araştırmalarıma göredir ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü gördüğüm kadarıyla dijital ortamda çok fazla gerçeğe uymayan ve yalnızca ilgi toplanmak amacıyla olan yayınlar olduğunu düşündürdü bana.
Aslına bakılırsa benim de bu konularla ilgim bir yıla ancak yaklaştı ve oldukça zorlandım ilk zamanlarda; anlamak ve doğruyu bulmak oldukça zor oluyor belli bir teknik temel bilgi olmayınca.
Elbette bilenler için oldukça kolay her şey, leb demeden leblebiyi anlıyorlar hemen. Bunun için de emek ve çaba gerekiyor, herkes de bu emek ve çabayı gösteremiyor veya göstermek istemiyor belki de. İlgisini çeken konuda bir yazı veya yayın bulduğunda, üzerinde küçük veya büyük değişiklikler yapıp yayınlıyor
Neyse boş verelim olanları veya olacakları, tercih meselesidir sonuçta.
Posta kutumuzu açıyoruz. Görsel-1’ de görüldüğü üzere benim posta kutumda Birincil, Sosyal, Tanıtım, Güncelleme, Forumlar gibi bölümler var. Reklamlar genellikle ilk 3 bölüme geliyorlar. Sırasıyla bölümlere tıklayarak açıyorum ve reklam varsa, reklam üzerine tıklayarak reklamı açıyorum.

Görsel-1


Bu görselde görüldüğü üzere Kırmızı renkli Gelen kutusu- Tanıtımlar bölümünde sarı renkli reklam yazan, Eminevim reklamı var.

Görsel-2



           
     Reklamı tıklayarak açtım.
       Açılan Eminevim reklamı görüldüğü gibi. Yukarıda sarı renkli ok işareti ile gösterdiğim yıldız işaretine tıklayarak rengini değiştirmiş oluyoruz ve aldığı yeni renk bu reklamın gelen kutusuna kaydedilmesini sağlıyor, aynı zamanda da önemli olduğunu belirtmiş oluyoruz Google robotlarına.
Görsel-3

Yukarıda yıldıza tıkladığımız zaman rengi değişti ve bir ileti çıktı, “reklam gelen kutusuna kaydedildi, iletiyi göster” yazıyor. Bizim için önemli olan kaydedilmesiydi.
            Şimdi geçelim sonraki aşamaya, yıldızın sol tarafında “Görüş” yazan kısım var.

                                                                                                          12-09-2017

                                                                                             Halil GÖNÜL 


2/5

Görsel: Halil GÖNÜL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.