Salı, Haziran 25, 2019

Mektup-22-Çoban olmak marifetler ister.

hiç gülesim yoktu
"Hiç gülesim yoktu"
Çoban olmak marifetler ister.

Sevgili kardeşim, Cemheri,
Bütün mesele ne biliyor musun? Bazı art niyetli insanların değişik kisveler altına bürünerek kişisel emellerine ulaşabilme çabasından başka bir şey değildir.

Güya, dünyada ikinci büyük –Hıristiyanlıktan sonra İslam gelir- dinin peygamberine çobanlık yakıştırılarak O’nun insanları güttüğünü öne sürerek insanların yüce bir kişi tarafından güdülmeye razı olduklarını ima ederler. Dolayısıyla güdülmenin mahsurlu bir şey olmadığını ve insanların da güdülmeye ihtiyaç duyduklarını söylemiş olurlar. Kısaca özetlersem: insanlar güdülmelidir zihniyetinin sakınılmadan ortaya konulmasıdır.
Düşünsene, yirmi birinci yüzyılda insanlığın uzaya taşınmaya çalıştığı bir zamanda bir lider –güya dünya lideri- çıkıyor ve vatandaşlarına diyor ki “ben sizin çobanınızım.” Ne düşünürsün? Elbette bizim gibiler için oldukça aşağılayıcı ve onur kırıcı.
Her şeyi bir yana bırakalım, böyle söyleyen bir liderin vizyonu nedir? Kapasitesi nedir? Diye soramadan edemiyor insan, öyle değil mi? Dolayısıyla en azından memleketin oy kullanan yarısı bu duruma onay veriyor. Bu durum da açıkça gösteriyor ki güdülmeye müsait bir sürü var.
Sürü ne anlatıyor bize? dediğimizde: kestirme anlamıyla sürü, bilindiği üzere hayvanlar topluluğudur. Ticari bir meta –mal- ve sermayedir. 

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.