Çarşamba, Ekim 23, 2019

Harfi-tarif Hamdi-Aydın havası olsun

İnsan gerçekten akıllı mı?

-Kısa kes de Aydın havası olsun ha!
 dedim, saate bakarak. Gülümsedi gözlerime baktı. Zamanımız daralıyordu.

-Anladım, tamam. Aydın havası yapacağım. Tarımdan sonra işler çabuk değişmeye başlıyor. Fırıldak işler çoğalıyor. Hükümranlıklar boy atıyor, savaşlar, sahiplenmeler, yani mülk meselesi. İmparatorluklar falan derken insanın insanı sömürüp iliğine kadar emmesi normal görülüyor. Üstelik iliği emilenler iliğini emdiği kişilere aracılık yapıyorlar. Biraz karıştı mı? Değişik baktın da.
-Bağlamaya çalıştım da. Ondan ekşidi suratım. Sen bakma bana.
-Yav arkadaş… bu insan denilen yani “akıllı insan” denilen yaratık ne kadar canavar bir yaratık be? Al birini vur ötekine. Hiç farkı yok birinin ötekinden. İster üste çık bak ister alta in bak her yerde aynı yapıları. İçi dışı fesatlıklarla dolu. Kıskanç, çekememezlik ne aklına gelirse var… Hep bana rap bana. Dünyayı yutsa doymayacak yahu. On dokuzuncu yüzyıldan sona işler daha da değişiyor hızla. Yalnızlığa doğru hızla yol alınıyor. Klanlar parçalandı, kalabalık aileler parçalandı, çekirdek aile parçalanmak üzere. Bireysellik, bireycilik, tekillik tırmanışta. Bütün bunların altında yatan şey birilerinin karşılarında güç görmek istememesinden kaynaklanıyor olmalı. İnsanları akıllı diye şişirip yalnızlaştır ki bir de aralarına fitne fesat, din, iman falan soktun ayırdın mı yerler birbirlerini. İşler ayna çal çal oyna. Ne akıllılık değil mi?
-Hakikaten ya! Peki, sırada ne var gibi sence?
-Sırada uzay kolonileri, ölümsüzlük, akıllı robot çağı, rezilleşen dünya ve insan. İnsana yani çalışan insana ihtiyaç yok artık. Bir avuç teknolojik destekli ölümsüzler hükümranlıklarını devam ettirirler. Teknolojik destekli ölümsüzlerin beslenmesi de teknolojik olacağı için beslenme derdi eskilerde kalan yeni çağda akılsız duruma düşen eski insanlara özgü kalacaktır ve açlıktan sefilleri oynayacaklar. Bir ömür boyu karın tokluğuna çalışırken akıllı geçinen akıllı insanlar neler olduğunu göremeden kendi kuyularını kazdıklarını göremediler. İş işten geçti artık. Hoşça kalın akıllı akılsız insanlık.

-Ooooof, benim başım dönmeye başladı. Gerisini sonraya bıraksan olmaz mı Harfi-tarif?

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.