Perşembe, Aralık 31, 2020

Sınır

hayat
Sınırlar

            Sınırlar var daima insanın çevresinde, hız sınırı, yaklaşma sınırı, katlanma sınırı, şaka sınırı, naz sınırı, … Daha neler neler.  Son olarak Coronavirüs güvenlik sınırı icat edildi. Bir ile iki metre arasında, ama pek aldıran yok görünürde.

Aklına ne gelirse demek daha doğru galiba. Aklına ne gelirse her birinin herkese göre bir sınırı var. Sınırlar bilinmediğinden dolayı aşılması da her zaman mümkün hale geliveriyor. Bazı sınırların aşılması oldukça zor olmasına rağmen yeterince uğraşılıyor ki aşmayı başarıyor insanoğlu.

Sevgi nefrete dönüşüyor, nefretin sevgiye dönüştüğü pek görülmüş, duyulmuş şey değildir bu günlere kadar.

Galiba insanlık sınırı yeni çizilecek. Virüsler çağı olarak geçecek tarihe. Yeni milat, başlangıç olacak İsa’nın pabucu dama atılacak gibi. Dünya yeni bir düzen kurmaya hazırlanıyor. İnsanlar sarmaş dolaş, kol kola, olamayacaklar ulu orta. Korkuyla yaşayacak bir süre. Belli bir süre geçtikten sonra da alışacak, kendini kandıracak insanoğlu. Nasıl ölümü kabullendiyse bin bir yalanla,  şimdiden sonra da başka yalanlar girecek hayatına ve hayatın akışını değiştirecekler.

İnsanlık kendine sınır koymadığı sürece zorunlu sınırlara doğru adımlar atmaya başlayacak. Başladı sayılır bile. İnsanları birbirine kaynaştırıp ısıtmaya çalıştılar bu zamana kadar. Anlaşıldı ki insanlar birbirine ısınamıyorlar, ilk fırsatta ayrılmak için can atıyorlar; siz bilirsiniz dedi doğa ana evlatlarına. Arada yaş da gidiyor elbette. Yaşlar da sınırlarını iyi belirleyeceklerdir eminim daha sonraki zamanlarda.

İnsanları ayıracaklar. İnsanların ayrılığı, birbirlerine düşmanlığı daha iyi geliyor bazıları için. İnsanlar devrimler yaptılar, savaşlar yaptılar. Neden? Kazanmak için. Kazanıp dünyayı iyileştirmek için. Gerçekten iyileşti mi her şey. Dünya daha yaşanılır bir yer mi eskilere göre? Hakikaten savaşları kazananlar kazançlı çıktılar mı?

Savaşın kazananı yokmuş ya, öğrenmiş insanoğlu bunu. Emin mi peki? Sanmıyorum! İnsanoğlunun öğrendiği nedir diye merak etmeye başladım uzun süredir!  15.05.20


Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.