Salı, Nisan 04, 2023

Hayat Kurgu mudur?

kurgu

Hayat

                Hayat her zaman sorgulanmıştır insanlar tarafından. Zafer de sorgulayanlardan birisi ama Zafer kendi hayatından yola çıkarak yapıyor bunu. Kurgudan ibaret miydi hayat denilen şey?

O zaman pek de anlamlı değildir hayat! Bu nedenle kurgu olmaktan çok öte bir durumda olması gereklidir ki her insanın hayatının bir anlamı olsun. Her insanın hayatının anlamı kendisine göre kıymetlidir, kendi aldığı kararların toplamından ibarettir, ilavesi olarak da alınan kararların doğruluk ve yanlışlıklarının özetinden ibarettir hayat denilen şey.

            İnsanlara göre anlamları farklı farklı olan şeyler aldıkları kararların sonuçlarına göre değişkenlikler gösterdiğinden yerden yere ve insandan insana anlamlar değiştirir. Anlamlar ve doğruluk, yanlışlık durumu dün ile bu gün arasında sabit olmayıp her an bile değişebilir. Bu durum da zamanın akıcılığından kaynaklıdır. Her şey her an değişir durumdadır. İnsanların duygu ve düşünceleri de öyle.

            Zamana karşı savaş süreklidir hiç durmaz ancak insanların farkında olduğu bir şey değildir bu durum. İşte yüzden geçmişe ait bazı durumlara ait kararlar daha sonraki zamanlarda da doğru sonuç üreteceği konusunda fikir birliği içinde olurlar ve geçmişteki sonucun aynısı veya aynısına yakın doğrultuda bir sonuç beklerler. Aksi bir durum ortaya çıktığında da şaşırmadan yapamazlar. Asıl şaşırtıcı olan bu durumdur.

            Zafer, kendi hayatı ve kararları konusunda aynı hataya düşmek istemiyordu bu nedenle de geçmişteki kararlarını sorgulamasının sonuçlarını daha açık bir yüreklilikle değerlendirmeye çalışıyordu. Aldığı ve alacağı kararların yanlış veya doğrulukları ancak içinde bulunulan zamanın koşullarına göre değerlendirilerek bir karara varılması en mantıklı olanıydı. Kendisinin bazı insanlardan farklı düşündüğünü ve içinde bulunduğu zamanın değerlerine farklı baktığını göz önüne almaya çalışıyordu. Kim bilir, belki de hataydı bu durumu. Hata yapmasına yol açıyordu belki de.

 Saçmalık!

Devam edecek...
Görsel: hg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.