Çarşamba, Eylül 13, 2017

Deneyim, İstenilen Reklamlar Sitemize Nasıl yönlendirilir?

Yalan ve Kandırmacaya Dayalı Ticaret

                Böyle bir başlık seçmek bazılarımıza pek uygun gelmeyen bir ifade olabilir, haklı da olabilirsiniz ancak maalesef böyle yürüyor bu işler dünyanın her yerinde. Pazarlığın olduğu her şeyde de vardır kandırmak.

                Hani Amerikan filmlerinde görmüşsünüzdür bazen, tütün veya alkol ile sığır derisi değiştirirlerdi Kızılderililer ile. Kızılderililer alkolün veya tütünün kalitesinden çok mu anlıyorlardı sanki. Ya silahın kalitesinden? Ama Amerikalılar derinin kalitesinden anlıyorlardı mutlaka. O nedenle çok kazanç da sağlıyorlardı eminim.
                Bir senaryo oluşturayım: Güzel bir takı piyasaya sürüldüğünü düşünelim. İlk kez gördüğünüz bir ürün, kalitesi veya maliyeti hakkında hiçbir bilgi yok ama çok da hoşunuza gitti, bir bayan olarak almaya karar verdiniz veya erkek olarak eşiniz için hediye olarak almaya karar verdiniz. Karşınızda bir fiyat var. Üç beş kuruş indirmeye çalıştınız pazarlık yaparak, eğer iyi, sıkı bir pazarlıkçıysanız kendinize göre dişe dokunur bir indirim sağlarsınız belki ama bu durum da piyasanın şartlarına yani arz talep dengesine bağlıdır.
                Kısaca ya alacaksınız veya almayacaksınız, yalnızca iki seçenek var. Alırsanız ne aldığınızı bilmeden almış olacaksınız, almazsanız da alamamış olacaksınız içinizde uhde kalacak.
                Amacım Google Adsense reklam pazarlamasıyla ilgili yazı yazmaktı. Bir süredir araştırıyorum kafamdaki şüpheleri dağıtmak için. Hani şu içerik hikayesi var ya! İçerik miçerik yok arkadaş, nerede bir reklam gördüysem tıkladım, bir süre sonra da her tarafta bende de dahil aynı reklamları görmeye başladım. Deneme yapabilirsiniz sizde.
                Bazı reklamlar ucundan kıyısından benzermiş gibi görünüyor içeriğe ancak bence kesinlikle içerikle ilgili değil. Google’dan yayınlanması için talep edilen reklamlar ne varsa gönderiliyor. Bir şansınız kalıyor geriye, ilgili e-mail adresinize gelen reklamları yıldızlayıp veya reddedebilirsiniz. Beğenmeyebilirsiniz. Seçenekler var, seçeneklerden birisini kullanabilirsiniz.
                Ben e-posta kutuma gelen reklamlar içinden seçiyorum. Bir de dolaştığım tüm sitelerde reklam varsa mutlaka en az birini tıklıyorum, eğer bende yayınlanmamış, olmayan bir reklam varsa mutlaka onu da tıklıyorum ki bana da göndersin Google amca da ben de seçeyim onu ve benim blogda da yayınlansın.
                Foreks sitesinde yayınlanan reklamlarla benim kişisel blogda yayınlanan reklamlar aynı reklamlar. Peki içerik neresinde bunun. Benim yazım içinde bir tek rakam ve Foreks, borsa gibi bir ifade yokken, Foreks sitesinde de rakamdan, dövizden, grafikten başka bir şey yokken ikimizde de aynı reklamların yayınlanması nasıl açıklanabilir. İçeriklerimizin aynı olmasıyla mı? Yoksa hiçbir benzerliğimizin olmamasıyla mı? Karar sizin elbette.
                Açıkçası: sitenizde ne tür reklam yayınlanmasını istiyorsanız dolaştığınız sitelerdeki reklamlara tıklayacaksınız hem o siteye fayda sağlayacaksınız hem de istediğiniz reklamlara kavuşmuş olacaksınız aksi halde bekleyip duracaksınız içeriklerinizle ilgili reklam gelsin diye.
                İşte size başlığın açıklaması. Google ticaret yapıyor. En büyük kazancı da reklam gelirlerinden olduğunu duyuyor okuyoruz zaman zaman.
                “Haydi çocuklar tıklamaya, reklamlar korkun bizden, geliyoruz tıklamaya. Bana da gel, bana da gel, cici reklam, içeriğime gel, çay kahve de söylerim gelirsen bak.  Reklamları kandırmaya çalışıyorum, yanlış anlaşılmasın. 😊
                Bu yayından sonraki yayında görsel destekli olarak yayınlayacağım, e-posta’dan reklam seçimlerimi ve bir Foreks sitesi ile benim sitemdeki reklam benzerliklerini.
                Sonraki yazılarda görüşmek üzere. İstediğiniz reklamlara kavuşmanız dileğimle hoşça ve mutlu kalın.

1/5
                                                                                                                              12-09-2017

                                                                                                                              Halil GÖNÜL

Görsel: Google Görseller


6 yorum:

  1. Her yerde reklam görünce boğuluyorum ben de :( Çok göze batırmadan yapılsa güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      Haklısınız, Uyarınız ve temenniniz için de teşekkür ederim.
      Şimdilik özür dilerim. Bir süre denemek istiyorum, neredekiler fazla çalışacak diye. Süre konusunda zaman veremiyorum ne yazık ki, Google'n değerlendirmesine bağlı çünkü. Google değerlendirmesinden sonra bir kısmını kaldıracağım. Aslına bakılırsa ben de rahatsızım, özellikle sayfa -yayın arasına- reklam koymuyorum bu yüzden. Hiç olmazsa yazılan rahat okunabilsin, dikkat dağılması olmasın diye düşündüm. Yazı arasında reklam olması halinde bazen karışıyor yazı ile reklam, kopma oluyor insanın dikkatinde.
      Örnek olarak belirtmek isterseniz eğer, nerelerdeki reklamlar rahatsız ediyor sizi? İyi oldu uyarınız, ilk fırsat bulduğumda küçük bir anket hazırlayayım diye aklıma geldi. Teşekkür ederim. :)
      Hoşça kalın.

      Sil
  2. Valla ben AdBlock yükledim ve reklamlara takılmaktan kurtuldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos,
      Reklam engelleme proğramı, yanlış hafızamda kalmamışsa, öyle değil mi?
      Bir ara ben de öyle bir şey denemiştim galiba, epeyce zaman geçti üzerinden unutmuşum. :)

      Sil
    2. Evet Halil bey, reklamları engelliyor.. özellikle youtube izlerken müthiş işime yaradı.

      Sil
    3. Momentos, teşekkür ederim geri dönüş için. Hafızamdan çıkmaz artık kolay kolay bu bilgi. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.