Pazartesi, Eylül 18, 2017

İstenilen Reklamlar Sitemize Nasıl yönlendirilir?- 5/5

"Yerleşim Önerileri"

Reklam Seçimi nasıl Yapılır? Görsellerle anlatım-4/5'in devamı...

İstenilen Reklamlar Sitemize Nasıl yönlendirilir?”  

Yukarıda link verilen yazımda söz konusu olan konuları görsellerle destekleyerek yayınlamak istediğimi yazmıştım.







Görsel-15


"Görsel-15"



Bu görselde işlemler tamamlandığı için, artık geri kalan Google Amcanın robotlarına bağlı olacağından, 😊 benim işim bitmiş oldu bu reklamlarla ve burada durup kalabalık yapmasının anlamı kalmadı. Sarı işaret ve okey işaretiyle gösterdiğim yerdeki reklamların kutucuklarını okeyleyerek seçtim ve sileceğim. Bunlar yukarıda bahsettiğim gibi önemli postalar arasında mevcutlar hala.

Görsel-16

"Görsel-16"

Görüldüğü gibi sarı ok işareti ile gösterilen “Önemli” postalar arasına kayıtlı durumdalar.


Görsel-17

"Görsel-17"

Bu görsel, ekran görüntülerini aldığım zamandaki benim sitemde yayınlanan reklamlardan bazılarını gösteriyor.

Görsel-18

"Görsel-18"

Bu görsel de “İnvesting.com” Foreks sitesinin aynı zamandaki reklamlarını gösteriyor.


Görsel-19

"Görsel-19"

Bu son görselde ise yukarıda seçim yaptığımız reklamlardan “Eminevim” reklamının işlemlerden çok kısa-5, 10 dakika sonrasında-  zaman sonrasında benim sitede yayınlanmasını gösteriyor. Dedim ya reklam konusunda aramızdan su sızmıyor Google Amcanın robotlarıyla. 😊.

Sonuç olarak söylemem gerekirse: Benim araştırma ve gözlemlerime göre dolaştığım bütün sitelerde yayınlanan reklamlar hemen hemen aynı reklamlar. Sitelerin içeriği ise birbirinden oldukça farklı konular, bazıları Foreks siteleri: Döviz, altın, borsa ile ilgili, bazıları: moda ve güzellikle ilgili genellikle kadınlara yönelik içeriklerle dolu, bazıları da seyahat: yurt içi ve yurt dışı yörelerin tanıtımıyla ilgililerdi.
Bu durumdan da ortaya çıkan sonuç: Sitenizin içeriği ne olursa olsun, eğer müşteri çekecek bir potansiyeliniz varsa ve Google reklam pazarlayabileceğine inanmışsa sizin sitenize AdSense onayı veriyor ve reklamlarını yayınlama iznini alıyorsunuz.
Elbette yukarıda anlatıldığı şekilde yayınlamak için size gönderilen veya AdSense hesabınıza ilave edilmiş olan reklamlarım kısmından istemediğiniz reklamlara olumsuz seçeneği belirterek yayınlanmasını istemeyebilirsiniz. İşte her şey bu kadar.
Merak ettiğiniz veya sormak istediğiniz bir şey olursa bana ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım bildiklerim şeylerse, fikrim var ve doğruluğuna inanıyorsam fikrimi de paylaşırım.
Bol reklamlarınız ve bolca da tıklayanlarınız olsun dileklerimle iyi yayınlar dilerim. 😊
Sağlıcakla ve mutluca kalın. 😊

5/5

                                                                          12-09-2017

                                                                         Halil GÖNÜL

Görsel: Google Görseller-Halil GÖNÜL


4 yorum:

  1. Emeğinize sağlık. Ne güzel bir bilgi paylaşmıssınız.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incidennotlar,
      Teşekkür ederim, kendi araştırma ve gözlemlerimden yola çıkarak deneyimlerimi paylaştım. Yararlı olabilirse sevinirim. Çünkü "içerik meselesi" diye tutturulmuş bir yol gidiyor, bu durum da özellikle yeni başlayanlar için çok büyük moral bozukluğu oluyor ve sıkıntı veriyor insana. Ben de yaşadım benzer duyguları. Halbuki hiç bir ilgisi yok yazılıp çizilenlerle. Bunun açık tesbiti de şöyle bir dolaşılırsa siteler görülecektir ki, bütün sitelerde yayınlanan reklamlar aşağı yukarı aynısı. Eğer bir sitesi olan kişi kendi sitesinde yayınlanmamış değişik bir reklam görürse tıklasın reklamı ve bir kaç dakika dolaşsın reklam sayfasında, görecektir ki yarım saat içinde kendi sitesinde aynı reklam yayınlanacaktır. :)
      Sevgilerimle, hoşça ve sağlıcakla kalın. :)

      Sil
  2. Bloglarına reklam yerleştirmek isteyen blog yazarı arkadaşlarımız için faydalı bir yaz olmuş.Emeğinize sağlık.
    Google Adsense reklamları herkesin pc ve internet çerezlerini kullandığı için herkesin ilgi alanına göre reklamları gösteriyor.Mesala ben son zamanlarda en çok ayakkabı çeşitlerini incelediysem bana girdiğim blog ve sitelerde ayakkabı reklamlarını gösteriyor.Farklı kişi tencere çeşitlerini incelediyse o kişi aynı blog ve siteye girse de ona tencere reklamları görünüyor.Aynı durum facebook reklamlarında da geçerli.
    Sonuç olarak blog ve sitenin içeriği ne olursa olsun okuyucunun ilgisini çeken reklamlar görünüyor herkese özel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sosyalmedyakafe com,teşekkür ederim katkınız için. Gözlemlerimde yanılmadığımı, sizin gibi bu işleri bilen birinden destek görmek ayrıca beni de sevindirdi. Umarım yararlı olur. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.