Cumartesi, Eylül 08, 2018

Tekrarlar

"Bal Arısı ve Erik Ağacı"

Tekrarlar

                Zafer, bir süre hiç kıpırdamadan bekledi, bakmaya devam etti karşıdaki erik ağacının bir dalının ucundaki arıya. Arı bal arısıydı ve kanat çırpıp duruyordu bıkıp usanmadan. Dikkatini çeken şey ise bal arısının çiçeğin içindeki özü toplamaya çalışmasıydı. “nasıl da özenle yapıyor işini, çok sevmeli yaptığı işi!” diye mırıldandı bir anda, dikkati dağıldı o anda. Erik ağacının diğer dallarına göz gezdirmeye başladı başka bal arıları görmek umuduyla. Yeni farkına varıyordu ne kadar çok bal arısının olduğunun.
                Anlaşılan bal arıları aynı çiçeğe tekrar dönmüyorlardı. Başka bir bal arısı da gelmiyordu aynı çiçeğe. Birbirleriyle haberleşiyor olmalılar diye düşündü ve olumluladı başını sallayarak. İlk defa gülümsediği görülüyordu uzun süredir. Arılar ve karıncaları kıyasladı. Her ikisi de kendi alanlarında işlerinin ehli sayılırlardı bu dünyada.
           Organize olmaları ve iş bölümlerinin işleyişi kendilerine hayranlığı oldukça artırıyor. Düşündüklerinden bir an uzaklaşmak istemesi dikkatini dağıttı, önünde duran bir kısmi yazılmış olan kâğıdı gördü. Yazmaya çalıştığı konudan oldukça uzaklaştığını düşününce tekrar dalgınlaştı.
                Yaşamda tekrarlar vardı, iyi ya da kötü olaylardı bunlar. Farkında olmadan yaşamımızda yer aldıklarını düşününce bir titreme hissetti içinde.

Görsel: Google Görseller

4 yorum:

  1. Hayvanların iletişimi ve insanoğlunun iletişimsizliği. Hayvanların birbirine saygısı ve insanoğlunun saygısızlığı. Kim düşünüyordu, pardon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özne belirtmedim. Pencereden dışarıya bakan herkes olabilir. Ben, siz, ya da başkaları.

      Sil
  2. Hayvanlar ne çok şey anlatıyorlar. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.