Cumartesi, Kasım 16, 2019

Balıkesir Maceram-Son yoklama

Bavulum

            Neyse, son yoklamalarımı da yapmaya kararlıydım ve gerekirse öğle vaktinden sonra tamamen ayrılıp geriye dönebilirdim de. Geriye dönüşüm benim için sürpriz olmayacaktı.  Otele geriye döndüğümde görevli uyanmış oradaydı. Dumanı söyleyince kendisine, bir arızanın olduğunu ve o nedenle oluştuğunu söyledi. Kalmayacağıma göre önemli de değildi zaten. Hesabımı ödeyerek ayrıldım. 

          Ofis yakındaydı. Yaya olarak ofise ulaştım. Elemanlar ve R. Bey ofisteydi. Kahvaltı yapıyorlardı birlikte çay ve poğaça ile. Ben kahvaltımı yaptığımı söylediysem de ısrar ettiler hatırlarını kırmamak için yarısını bölerek aldım poğaçanın birisini.

            Kahvaltıdan sonra bazı mimari çalışmalarını gösterdi R. Bey. Daha doğrusu, çalışmak için masanın üzerine sermişti onları. Ben de göz atmak istedim ve ilk anda gözlerimi rahatsız eden şeyler vardı, hemen dikkatimi çekmişti bu durum. Avrupa’da eğitim almış bir y. mimarın elinden çıkmış gibi görünmüyorlardı çalışmalar. Sanki lise mezunu, yani meslek lisesi yapı bölümü mezunu birisi çizmiş gibiydiler.
            Nedenlerini anlatarak, düşüncelerimi belirttim. Düzeltmeleri yaptı. Benim de fikrim sabitleşmişti aynı zamanda. Ayrılacaktım aynı gün öğleden sonra. Uzun bir süre sayılabilecek sohbetten sonra atölyeye geçtik. Biraz daha dikkatle gözlemleyince kişinin bir yalancı olduğu hakkında kesin kanaat sahibi oldum. Yanında çalışanlar zaten durumu açıkça anlatıyorlardı. İki üç ay süre içinde kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığı gibi kesin bir süre de verilmiyormuş.
            İkindi vakti yaklaştığında kendilerini kırmamak için “şimdilik bana ihtiyacınız yok, boşuna size yük olmak istemiyorum. Eğer ihtiyaç duyacak olursanız telefonumu biliyorsunuz diyerek kendilerinden izin isteyerek bavulumu alıp çıktım. Bir taksiye atlayarak otogara vardım ve tekrar eve döndüm. Yolculuğumda düşündüm tekrar. Hiçbir şey diyen olmadı ayrılma kararım için sanki onların da işine gelmiş bir durum vardı. Yani durumunun anlaşıldığının farkına vararak benimle çalışamayacağını o da anlamış olmalı.

            Eve dönüşün arkasından geçen bir hafta süre sonunda daha önceki başvurularımdan birisinden bir telefon geldi görüşmeye çağırdılar ve anlaşarak o işe gittim. Böylece Balıkesir macerası da an kadar kısa sürmüş oldu. 

....bittiiiiiii.....

Görsel: Google Görseller

2 yorum:

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.