Pazartesi, Şubat 20, 2017

Stresin çalışma verimim üzerindeki etkisi

Stres

Stresin çalışma verimim üzerindeki etkisi

                Merhaba sevgili misafirlerim,
                Bu günlerde yazma verimim düştü biraz. Sebebi mi? Site düzenlemesiyle uğraşmaktan dolayı. Ne yaptım peki? Aslına bakarsanız görünürde çok az şey; hatta belli belirsiz şeyler.
Ancak uğraşırken çok şey öğrendim. En büyük sıkıntım da “Google Chrome” du. Kilitlendi durdu sürekli. İki veya üç sayfa açtığımda çok yavaşlayıp arkasından da kilitleniyordu. Neden olduğunu hala da çözmüş değilim ama ben bilgisayara ayar çektim. Başlangıç sistem ayarlarına döndüm ve daha rahatım şimdi. Arada bir benzer sıkıntıyı yaşıyorum bazen. Korkar oldum üç beş sayfayı aynı anda açmaya. Alışkanlık oldu “Google Chrome”  kullanmak, başka Explorer da kullanmak istemiyorum. Çünkü “Google Chrome” daha hızlı yükleniyor.
                “Google yapısal Veri Test Aracı”:  ile uğraşmak daha da fazla yordu hafta boyunca. Heveslendim birden, hataları yok etmeye. Öğrenmeden olmuyor hiçbir şey. Tamamen yabancısı olduğum konulardı bu işler yakın zamana- son iki üç aya- kadar. Ehh şimdilik idare ediyorum artık. Biraz cıcık da olsa “JavaScript’e bulaşmak işe yaradı diyebilirim; hiç olmazsa “HTML Düzenleme” sayfasına girdiğim zaman aval aval bakmıyorum artık suratına; az da olsa tanıdık geliyorlar. “JavaScript” tanıştırdı bizi onlarla.
                Benim de beceremediğim şeylerden birisi: Ismarlama bilgilerle iş yapmak. Her şeyi yani kendime lazım olacak şeylerin temel kısımlarını uygulayabilecek kadar öğrenmem lazım, aksi halde benim Peltor isyan bayrağı kaldırıyor bana. “Yapacaksan bir şeyi adam gibi yap, yarım yamalak yapma” diyor atıyor fırçasını. Ben de bocalamaya başlıyorum o zaman ve enerjim düşüyor, kaygılarım artıyor; kısaca doğru dürüst bir şey yapamaz oluyorum. Bu durumu aşmak için biraz uzaklaşmam gerekiyor site düzenleme işinden ve Peltor’u sakinleştirmem gerekiyor bu arada.
                Hatalarım devam etsin öğreninceye kadar bazılarını. Ben yazmaya ve yayınlamaya devam edeceğim bu arada. “Google analizleri ve Robotx”i de önemli değil şimdilik. Ayda bir yaptığı kontrolde bazı verileri görmeyecekmiş görmesin varsın şimdilik; nasılsa hepsini göstereceğim günler gelecek bir gün, o zaman görüverir hepsini de. Şimdilik gördükleriyle yetine dursun. Canı istediği dakikada aynı siteyi hiçbir işlem yapılmadan hem güvenli iki dakika sonra açık, güvensiz gösteriyor zaten. Ne yaptığını anlamış değilim. 15gün eziyetini çektim ne olduğunu anlamak için. Sonunda “Robotx” in marifeti olduğunu anlayınca boş verdim, bildiğini okusun; öyle de yapıyor zaten.
20 Şubat 2017 Pazartesi-19:06
Halil GÖNÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.