Salı, Temmuz 02, 2019

Sabahın İlk Işıkları

Sabahın İlk Işıkları

                İnsanlar genellikle farkına varmazlar sabahlarda güneşin ilk ışıklarının ortaya çıkışının. Kesinlikle ihtiyar olmadıklarının kanıtıdır bu durumları. Hâlbuki yaşlanıldığında durum farklılaşır. Bir de ölümü yenmiş olanlar için farklıdır sabahın ilk ışıkları. Bu ilk ışıklar yaşam müjdesi verir bu tür insanlara. Yaşamın ne kadar büyük bir enerji kaynağı olduğunu anlamak için yaşam yokluğunu yaşamak gereklidir belki de.
            Sabahın ilk ışıklarında hayat belirtileri başlar. Kuşların sesi, trafik sesi, insanların, çocukların sesleri boğar sessizliği. İnsan her ne kadar ölüme yatkın olsa da ölümsüzlüğün rüyalarını düşlemeden yapamaz. Bekli bir gün ölümsüzlüğü keşfedeceğini düşünür daima. Bu durum insanın ölümü tattığı andan itibaren başlamıştır belki de. Hem ölümü yenmeye çalışmış hem de ölümün korkusunu her zaman içinde saklamıştır. Ölüm korkunçtur dışarıdan bakıldığında.
            Ölüm korkusunu yenmenin bir yolunu bulduğunu düşünerek insanlar her sabah yatağından kalkar kalkmaz kendilerine güç sağlayan zenginliklerin peşine düşerler ve zaman kavramını pek düşünmezler. İşleri ve işlerinden elde ettikleri kazançları onları ölümsüzlük aşamasına ulaştırır. Hiç ölmeyeceklermiş gibi hareket etmeye başlarlar.
                

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.