Cumartesi, Ocak 14, 2017

Savaş

                                          
akan-zaman, ben, hayat, yaşam,adam,
Savaş
     Savaş

             En çetin savaş insanın kendisi ile olan savaşıdır. Bu savaş bir tür ömür muhasebesidir. Geçmiş muhasebe edilir. Alacaklar hiçbir zaman alacaklar hanesine yazılamaz. Hep borçlar vardır ve borçlar hanesi çok kabarıktır. Bu borçlar her geçen gün büyür büyür ve boyu aşar. Bu noktada dip görünmeye başlar. Her derin savaşta bu dipler sayılır “Ha! Bu sefer dip tamamdır. 

      Geleceğe bakma zamanıdır, geriye bakmayı bırak dersin kendine.” Terapi uzun zaman aylar,  çoğu zaman yıllar alabiliyor, hiç bitmeyenleri de vardır.

Hani söylenir ya! “ Geçmişi bırak geleceğe bak.”  Laf olsun diye söylenen bir cümle gibi geliyor bana, dip yaşamayanlar tarafından karşıya söylenen boş ifadedir.     Çünkü bu durumu yaşayan zaten kendisine her nefesinde söylediği cümledir, ancak zaman içinde anlamsızlaşır.
Her şeye bir anlam yükleriz, adeta falcılık yaparız. Hepimiz birer falcı oluruz. Seviyor, sevmiyor papatya falı bakarız, biraz daha zaman geçer hayat falı bakarız. Hayat fallardan ibarettir hep. Hayat hiç adil değildir. İnsanlar da öyle yani genler demek istemiştim.
                                                                                             14:01:2017
                                                                                                          Halil GÖNÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.