Pazartesi, Ocak 09, 2017

LÜTFEN DİKKAT

   LÜTFEN DİKKAT-Tıkla, haber kaynağını gör.
dikkat

        26 Aralık 2016 tarihinde paylaşmış olduğum bir alıntıyı silmiştim yayınladıktan sonra. Ancak "Google" araştırmalarından öğrendim ki: Facebook’da tıklanma oranı fazla ve ben de haberi yayınımdan kaldırdığım için ulaşılamamış. Aynı haberi tekrar yazma gereği duydum. Bu haber Facebook’un kamuya açılmasıyla ilgilidir. Haber kaynağı tanıdığım bir arkadaşımdır. Linki de veriyorum.
                İlhanTozlu:
                28 Aralık 2016, 19.20 · 
                      “Arkadaşların DİKKATİNE!
Bu günden itibaren; Facebook’da yaptığınız paylaşımlar, izniniz dışında cebren kullanılabilir, mesajlarınız, resimleriniz ve özel yazışmalarınız da dâhil olmak üzere kamuoyuna açıklanabilir. Buna silmiş olduğunuz mesajlarınız da dâhildir. 'Channel 13' adli TV kanalı Facebook'un bu yeni uygulamasıyla ilgili bilgi verdi. Facebook bundan böyle gizlilik ve özel iletişim ilkesini yok sayan bir uygulama ile geçmişte ve gelecekte yaptığınız her türlü, paylaşım, resim, belge, mesaj ve bilgiye sizin izniniz olmadan ulaşma ve bunları izniniz dışında yayınlama, kullanma yoluna gitmeye hazırlanıyor. Özelinize ve kişisel haklarınıza dönük bu uygulamaya karşı çıkıyorsanız lütfen bu mesajı kopyalayıp sayfanız da paylaşınız.
         Not: Facebook bundan böyle bir kamuya açık bir durumdadır. Her bir Facebook üyesi buna benzer bir notu sayfasında yayınlamalıdır. Eğer dilerseniz bu mesajı kopyalayıp sayfanızda paylaşabilirsiniz. Eğer bu tür bir uyarıyı bir kez bile sayfanızda Facebook'a yapmadığınız takdirde taktiksel olarak Facebook'a özel belge, bilgi, resim, paylaşım ve mesajlarınızı kullanmasına müsaade vermiş olacaksınız. Buna sizin kişisel bilgileriniz de dâhildir. Lütfen kopyalayıp yapıştırın. Direkt paylaştığınız takdirde sizin adınıza bir beyan olmayacaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.