Salı, Ocak 10, 2017

Yumurtalık Kistleri Doğal Yolla Nasıl Önlenir?

   

sağlık, akan-zaman,

Yumurtalık


Yumurtalık kistleri sıvı dolu ve bir veya her iki yumurtalıkta bulunan cepler veya keselerdir. Bir kiste sahip olmak, çoğu kadın hayatlarının bir noktasında en az bir tane geliştiği için oldukça yaygındır.

İstatistikler, menopoz dönemine girmek isteyen kadınların çoğunun en az bir kiste sahip olduğunu ve menapoz sonrası kadınların yaklaşık% 15'inin aynı şeyi deneyimlediğini doğruladı.
Kistler genellikle iyi huyludur ve aniden ortaya çıkmazlar, ancak patolojik kistler kanserli olabilirler.
Yumurtalık kistleri normalde tedaviye ihtiyaç duymazlar çünkü birkaç ay içinde tek başlarına ortadan kaybolabilirler. Ancak bazı belirtileri olan birçok kadın için rahatsızlığa neden olabilirler:
  • Seks sırasında ağrı
  • Mesane veya rektumdaki basınç
  • Kusma ve mide bulantısı
  • Uyluk veya alt sırt ağrısı
  • Menstrüasyon öncesi veya sırasında pelvik ağrı
  • Karın şişkinliği
Neyse ki, kistlerin boyutunu azaltabilir ve hatta aşağıdaki doğal ilaçlar ile semptomlarda rahatlama olsun:

Isı Terapisi
sadece karın veya 15 dakika boyunca alt pelvik bölgede bir ısıtma yastığı koyarak, size ihtiyacınız olan yardım alabilirsiniz . Ayrıca bir
sıcak su şişesi. 

Castor Oil
o toksinler ve fazla dokuların temizlenmesi etkili olduğundan bu ilaç yıllardır kullanılmaktadır. Bir parça bezin hint yağı ile ıslatılması ve karnınıza yerleştirilmesi kistin boyutunu küçültmeye yardımcı olabilir. 

Bitkisel Çay
İçme çay ağrı ve rahatsızlık hafifletmek hatta yumurtalık kistleri tedavi ve yardımcı olabilir. Kistler için en iyi çay papatyadır çünkü sadece rahatlamayacak bir sakinleştirici etkisi vardır, aynı zamanda acıyı da azaltır. Çay, düzensiz menstruasyon döngülerini de düzenler çünkü kan akışını uyarabilir. 

Elma sirkesi
Bazı yumurtalık kistleri, mineral potasyum eksikliği neden olur. ACV, potasyum açısından yüksek, bu yüzden sirke bir çorba kaşığı alıp bir bardak ılık suya ekleyin. Günde bir veya iki kez iç. Karabiber pekmezi çorba kaşığı da ekleyebilirsiniz. 

Otlar
Maca kökü, karayılan otunun kökü, süt devedikeni tohumu, ve yabani yam kökü sadece yumurtalık kistleri tedavisi için tavsiye edilen bitkiler bazılarıdır. 

Yüksek östrojen seviyeleri, kistlerin ortaya çıkmasına yol açabilecek doğal ovülasyon sürecine neden olabilir. Vücuttaki maruziyeti önleme ve östrojeni azaltma, yumurtalık kistlerini doğal olarak tedavi etmekte çok yardımcı olabilir. Östrojeni  azaltmanın bazı yolları, soya yemeklerini yememek, gıdaları plastik içinde mikrodalga etmemek, plastik şişelerden içmek ve parabenli ürünleri kullanmaktan kaçınmaktır.

Kaynak:http://maintainingmentalhealth.blogspot.com/2017/01/how-to-prevent-ovarian-cysts-natural-way.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.