Pazar, Nisan 22, 2018

Kitap-ONURLU ÇIKIŞ

OKUDUM

İdeolojik Mahalleden Türkiye’yeONURLU ÇIKIŞ

"Onurlu Çıkış"
               Levent Gültekin.  Televizyon ve basındaki yazıları, söyleşileri oldukça dikkat çekiciydi bana göre. Tam da geçmiş düşüncesindeki insanların iktidar olduğu bir dönemdi bu dönem ama gelgelelim Levent Gültekin başka bakıyordu durumlara.
         Düşüncelerinde ve değer yargılarında oldukça değişiklikler vardı anlaşılan durumda ve bunu da açıkça ve cesaretle ortaya koyuyordu çok şey pahasına.
Belli bir süreden beri dikkatimi çekiyordu
                Kitabında bahsettiği gibi dar bir çevreden şehire gelmiş bir gencin önceki çevresinden edindiği değer yargıları hâkimdi yaşamında ve yaşamının her anında.
         Hangimizde öyle değildi ki.  Zaman içinde yaşadığımız olaylar, okuduğumuz kitaplar, dergiler, basın ve daha birçok etkileşim değiştiriyor gitgide ve düşünce ve değer yargılarımızda esnemeler hatta köklü değişiklikler oluyor.
                Ben kendime göre Levent Gültekin’in temsil ettiği düşünce yapısını oldum olası kabullenemediğim ve her zaman eksik bir tarafını bulduğum için sürekli sorular oluştu kafamda ve farklı bir yöne doğru yöneldim. Evet, düşüncelerimde zaman zaman esnemeler oldu ama genel durum fazla değişmedi.
                Levent Gültekin’in bu kitabını bir hevesle okumak istedim, belki farklı bir şeyler bulurum diye. Evet, Levent Gültekin’in durumunun samimiyetine inanmak istiyorum ve inanıyorum da.
                Yaptığı ve yapmaya çalıştığı şey dürüst ve sorumlu bir insan davranışı bence, Türkiye de olup bitenleri biraz daha yakından anlayabilmenin kısa yolu. Her ne kadar siyaset ile uğraşmak istemese de insanlar, öyle veya böyle siyasetin içinde zaten yaşadığı sürece. Adına her ne konulursa konulsun bu durumun, ister oy verme, ister demokrasi bir şekilde mutlaka taraf olmak zorunda insanlar. Taraf olmak zorunda bırakılıyor vicdanen.
                Ben ilgiyle ve merakla okudum bu kitabı. Aslına bakılırsa tavsiye de ediyorum. Okunmalı bence, bu kadar içten ve samimiyetle düşünce ve bakış açısının neden değiştiğini açıklaması bence de onurlu bir davranış. Bu durumun altında ezilmesine gerek de yok. Ne insanlar var şu toplum içinde bırakın yüzünü, kaç yüzü olduğunu ve ne tür bir yaratığa benzediği bile kestirilemez durumda artık.
                 

İdeolojik Mahalleden Türkiye’ye 

ONURLU ÇIKIŞ

                                Yazar: Levent Gültekin,

                               Yayıncı:  Doğan Egmont Yayıncılık,
                               Türü: İnceleme,
                                Baskı: Kasım 2017
        Sayfa sayısı: 204


İyi okumalar dilerim sizlere. 😊
                                                                                 21.04.2018
                                                  Halil GÖNÜL

Görsel: Google Görseller

2 yorum:

  1. Levent Gültekin' in başka bir kitabını okumuştum. Kendini tekrar ediyor gibi geliyor. Bir dönem muhafazakar gücün hükümranlığını sürüyordu ama çatışma çıkınca aralarında muhalif oldu. Yine de yazdıkları doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay Aksoy,
      haklısınız, o kimlikten tamamen kurtulabilmesi mümkün olmaz ama bir dönemi -aynı dönemleri yaşayanlar- iyi anlatması açısından önemli bence.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.