Perşembe, Ocak 25, 2018

Kaşık-34-Hırsız Vaaar!

“İki kaşığı yan yana olmayacak kocanın, iki kaşığından birini mutlaka kıracaksın!”

"Hırsız Vaaar!"
BÖLÜM-34

“Hırsız Vaaar!”

KAŞIK

        Fatma’nın bağırmasının arkasından mahalle olduğu gibi yığıldı kapılarına ve içeriye dalmaya başladılar hırsızı yakalamak için. Her içeriyi dolaşan komşu kafasını iki yana sallayarak çıkıyordu dışarıya ve tuhaf tuhaf bakıyorlar Fatma’ya. 

                 Fatma dolapları göstererek anlatmaya çalışıyor eve hırsızın girmiş olduğunu. Birkaç kişi daha girip inceledi içerileri ama hırsız ihtimali görmediler, kapılarda zorlanma yoktu, hiçbir iz bulamadılar.
                Hüsniye de damladı bir süre sonra. Mahallede haber çabuk ulaşmıştı çevreye. Telaşlı haliyle Fatma’nın yanına geldi Hüsniye: “nerede hani, yakalandı mı boynu devrilesice?” dedi insanlara bakarak. Kimseden ses çıkmıyordu ve kendilerine de tuhaf tuhaf bakıyordu insanlar.
                Hüsniye’yi orada gören insanlar şaşkın bakışlarla kendisini süzerken Hüsniye, Hüsnü’yü düşündü bir an, bakkala gitmiş olabileceği geldi aklına. Hiç yaptığı iş değildi bu kadar erken ama değişiyor galiba mezara yakınlaştıkça…    
            Yusuf’un anası Hüsniye’yi görünce yanına geldi yavaşça kulağına eğilip kız komşu , çıkardınız mı Hüsnü Bey'i hastaneden? dedi. Şaşkın şaşkın afallamış halde komşusunun suratına bakan Hüsniye anlamaya çalışıyor bir taraftan ne demek istediğini ama merakını da gidermek için “Ne hastanesi kız, ekmek almaya gitmiş sabahın köründe mendebur adam, hiç yaptığı iş değildi ya…” kız senin haberin yok mu yoksa, daha dün gece geldi yanından benim oğlan, ameliyat olmuş, zor kurtarmışlar hastanede yatıyormuş ya!..”
            Olduğu yere yığıldı Hüsniye duyduklarına inanamayarak. Fatma yetişti hemen, başka kadın komşuları da geldi yanına, yüzüne su çaldılar, içeriden kolonya getirip bileklerini ovdular, koklattılar kendine gelsin diye.
            “Ne oldu ana iyi misin? Neyin var senin betin benzin gitti!” yerinden kalkmaya çalışan Hüsniye cevap veremiyor can havliyle ayağa kalkmaya çabalıyor. Düştüğü durumu düşündükçe daha da kötü hissediyor kendini. 
Halil Gönül
Devam edecek.

Görsel: Google Görseller


2 yorum:

  1. Hüsniye'nin dünyadan haberi yok gibi. Bakalım neler bekliyor onu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      ne kızının ne de Hüsniye'nin haberi yok. kendi havalarındaydılar.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.