Pazar, Ocak 07, 2018

Yuhlar sana!

Yuh sana!

Yuh olsun,
Yuhlar olsun sana,
Çıktın;

Kedinin şansına,
Eşeğin şansına,
Amorti olsan da;
Bir kez bile çıkmadın
Bana.
Yuh olsun
Yuhlar olsun
Sana.
Küstüm
Bir daha el atmam
Sana.

17.12.2017
Halil Gönül



Görsel: Google Görseller

6 yorum:

  1. Milli Piyango İdaresi, başbakanlığa bağlı Halil bey. Başbakanlık da kime bağlı malum. Yani gerek piyango, gerek loto, toto vs. o toplanan paraları halka dağıtacaklarına inanıyor musunuz? Her şeyde hile, hurda yaparken hem de...:( diyeceksiniz ki, gazetede şu kadar ikramiye çıkan kişi bazen görüyoruz o da eminim sırf arada sırada vatandaşa çıkıyormuş süsü vermek içindir, danışıklı döğüştür, fakir birine sana şu kadar para verelim, sen "büyük ikramiye bana çıktı" de...filan..sonradan cayarsan seni de aileni de öldürürüz deseler adam korkar zaten...e, beleş para da var...paranoyaksın diyeceksiniz ama inanın böyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben,
      haklısınız, açıkladılarda zaten durumu. bütün ikramiyeleri kendilerine çıkarmışlar.
      Bu şiiri yazarken aslında ilkokuldayken annem bilet almıştı kedimiz vardı onun şansına, eşeğimizin şansına ve kardeşim ve benim adıma. Kedinin şansına ve eşeğin şansına alınan biletlere amorti vurmuştu yetmişli yıllarda. o geldi aklıma ve gülümsedim, oldum olası ben inanamadım çünkü, hatta başka bir tanıdığım ömrü boyunca bilet aldı ve bir kaç amortiden başka çıktığını bilmiyorum. hele şimdilerde dediğiniz gibi zaten durumlar. :)

      Sil
    2. Hahahaha:)))Hakikaten ilginçmiş, kediler daha şanslı oluyor demek ki:))ben de akp öncesinde kedimin şansına sayısal loto oynadım ama çıkmadı:)))akp öncesinde gerçekten vatandaşa çıkıyordur diye düşünüyorum ama zaten milyonda bir şans..akp sonrası ise kesin eminim kendilerine çıkarttıklarından...o yüzden keşke herkese bunu duyursak da, şunları zengin etmesek...

      Sil
    3. Umut kapısı insanlar için yılbaşında görmüşsünüzdür. İnsanlar fakirleştikçe aslında bu tür umutlar daha da artıyor. Eskilerden tek tük de olsa çıkıyordu, hatırladım yetmişli yıllarda yüz bin lira çıkmıştı birine yine ama adam yurdu yuvayı dağıttı ne oldum delisi olunca. :)

      Sil
  2. yaw abi milli piyango biletine de mi şiir yazdın. Eline sağlık bu arada bana özel yazdın sanırım bu şiiri :D Ben 3 tane aldım babamda benim aldığımı bilmeden 2 tane de o almış 5 çeyrek den amorti bile çıkmadı. Milli piyangonun yerinde olsam 5 bilette amorti bile tutturamadı diye para veririm yine veririm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakir Yazar,
      Baktım kimse yazmıyo, hadi hatırı kalmasın diye oturup yazdım üşenmeden. Bak sana da vurmuş işte, ne demişler: komşuda pişer sana da düşer.

      Bilet sayısına değil de biletin hiç bir rakamı listede olmazsa diye duymuştum. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.