Cumartesi, Mart 10, 2018

Çıtır Erik ve Çıtır Kız-4-Yaşasın, Çıtır Kız Aldı Çıtır Eriği!

"Yaşasın, Çıtır Kız aldı çıtır eriği!"

Yaşasın, Çıtır Kız Aldı Çıtır Eriği!

                Kızla aramızda bir metre ya var ya yoktu, dikilip kaldım öylece. Dünya umurumda değildi. İzbandut çocuğu da unutmuşum.  “Eğiiil!” diye bağırdı çıtır kız bana doğru adım atarak. Eğildim, oldu olan izbandut çocuk ayağı taşa takılmış gibi üstümden yuvarlanıp önüme düştü. Kafası soyuldu kumlara sürtünce. 
          “Hadi git buradan, yoksa seni müdüre şikâyet ederim, anladın mı?” diye sinirli bir edayla bağırdı çıtır kız yerde kıvranan izbandut çocuğa.
                İzbandut çocuk avkalanarak kalktı ayağa ve aramızdan çekilip gitti bana bakarak. Çıtır kız yanıma sokularak “iyi misin, bir şeyin yok ya? Nedir seninle alıp veremediği bu mısmılın?” dedi gözlerime bakarak. Ağzım kurudu, dilim damağıma yapıştı bir türlü konuşamıyorum. Zar zor çıtır eriklerden iki tanesini çıkarmayı akıl edebildim o anda ve uzattım, avucumun içinde, gözlerinde kaybolurken.
                Önce baktı elime şaşkın şaşkın, sonra gözüme dikti gözlerini, aldı ikisini de. Zil çaldı. İçeriye koşturarak gitti. Ben de arkasından uçtum mu, yürüdüm mü bilmiyorum, kendimi sıramda otururken buldum. “Yaşasın çıtır kız aldı eriklerimi!..”  “Sen kalk bakalım tahtaya, ne konuşuyorsun sen kendi kendine?” dediğini duydum öğretmenin. Kalktım tahtaya.
                “Evladım, meyveleri say bakayım” dedi öğretmen. Bana torpil geçtiğini düşündüm önce, nereden bilebilir ki? Diye de aklımdan geçmedi değil hani. Başladım saymaya. “Erik, elma, armut… Erikler de kendi arasında çıtır...” “otur yerine, bir daha dersi iyi dinle” dedi öğretmen.
                Bitiş zili çalınca hemen fırladım şimşek hızıyla dışarıya. Koridorda tam sınıf kapılarından çıkarken gördüm. Elinde erikler vardı, koridordan dışarıya doğru yürüdü ben de arkasından yetişmeye çalıştım. Merdivenlerde gördü beni, gülümsüyordu, çıtır erikler elindeydi. Merdivenlerden birkaç basamak adım atmıştık ki “çıtırt” diye ses geldi kulağıma. Oldu bu iş dedim içimden havalara hoplayacaktım, zor tuttum kendimi bir daha “çıtırt” dedi ısırınca.
                Bakışımdan anlamış olmalı ki diğerini uzattı bana “al bunu da sen ye” dedi ama ben almadım, “sen ye, sana getirdim onları” deyiverdim birden.
                    Ağzımdan kaçtı aslında bilinçli söylemedim. İyi de oldu, ağzım iyi bir iş yaptı sonunda hep başıma iş açardı. Çıtır kız hem yürüyor hem bana bakıyordu “sağ ol” dedi gülümseyerek.                      “Haydi, gel, birlikte gidelim” deyince cesaretim birdenbire arttı, kanatlanıp dibinde bitiverdim hemen.

Devam edecek.

Görsel: Google Görseller

2 yorum:

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.