Çarşamba, Ağustos 23, 2017

Google Adsense onayını nasıl aldım. Farklı Bir Deneyim. 1/2

"Google AdSense manzarası"

Önemli Uyarı: Her ihtimale karşı, başlangıçta yedeklerinizi -site yayınlarınızın ve tema'nızın- alın lütfen. 💖😉

                Henüz yeni olmama rağmen acemi ve fazla bir şey bilmeden Adsense hakkında, başvuru yapmıştım, 50 kadar yayından sonra ve ilk başvuruma bir hafta sürmeden, deneme yayını için bilgi geldi.

                Bu süreçte Adsense hesabıma girmeye çalışırken yanlışlıkla tekrar başvuru yapmışım farkında olmadan ve kısa süre sonra klasik e-maili geldi Google Adsens’in.
                Çoğu arkadaş bilir o klasik e-mailleri, “... uygun değildir, düzelttikten sonra tekrar başvurunuz.”  Evet kısa aralıklarla tekrar tekrar başvuru yaptım ancak her seferinde aynı e-mailleri aldım. Öyle ki bir süre sonra artık mideme kramplar girmeye başladı aklıma geldikçe.

                Ama olmadı, bir türlü bırakamadım peşini, derdim para değildi aslında, sanki önemli bir durummuş gibi algılıyordum artık, başarı meselesi, Google tarafından kabul görme onayı olacaktı benim için ve reklam yayınlanmaya başlarsa biraz da olsa renkleneceğini düşünüyordum sitemin. Hep gözümün önündeydi sitemde Adsense reklamlarının yayınlanması, özellikle de site yayınlarının içeriği dikkate alınacağına göre, Google Amca ne maharetler gösterecekti kim bilir!

                Defalarca başvurudan sonra onay alamayınca için için de kızmaya başladım Adsense ekibine ve başka reklam yayınlayan sitelerin durumlarını değerlendirdim ve belli bir araştırma ve blog yayınları içinde bulduklarımı okudum, seçim yaptım içlerinden.
                Uluslararası bir reklam ağıydı ve oldukça popülerdi. Kararımı verip başvuru yaptım. Kısa süre içinde onay aldım ve reklamlarını yayınlamaya başladım.
"Onay aldım"
Pop-up türü reklamlardı, özellikle kendi sitelerinde ilk başvuru aşamasında “https” sitesi olduğumu belirttim tercih olarak. Amaç güvenli sitelerden reklam almaktı bunu belirtmekteki amaç.

Birkaç reklam yayınlandı ki, 3-5 gün sonra Google’dan uyarı aldım “Manuel işlem uyarısı.”  Google benim sitemi Spam olarak işaretlemişti bu reklamlardan dolayı.

Hemen durumu değerlendirip bu reklamlardan olabileceğini düşünüp hepsini de tek tek yayınlarımdan sildim ve Google’a, kötü bir niyetimin olmadığını ve bu reklamların böyle bir duruma yol açtığını düşündüğümü ve hepsini de temizlediğimi başvurumda belirttim. Üç gün sürmedi olumlu cevap geldi başvurumun kabul edildiği ancak eskisi gibi olamayabileceği ve bu konuda garanti veremeyeceklerini belirtmişlerdi.

Haklıymışım tahminimde, bir-iki gün sonra da reklamlarını yayınladığım siteden mail geldi: "tekrar yayınlamaya devam edebilirsiniz, spam özelliklerini düzelttik" diye. Kim bakar artık dünyaları vereceğiz deseler de, bir daha dönüp bakmadım bile ve cevap verdim "Güvenim kalmadı size" diye.

Günlük 3000 civarında olabilen sayfa görüntüleme durumum bir anda 100’lere düştü ve bu zamana kadar da devam etti hala da toparlanmış değil.
Şok yaşamıştım bu durumlardan, acemilik ve de hiç ilgim olmayan konularda bilgi eksikliğim de olunca her şey katlandı üst üste ve çekilmez gelmeye başlamıştı çektiğim eziyet.
Bir süre ara verdim site düzenlemeyle ilgili konulara, Java ve Html çalışmaya başladım. Hiç olmazsa kodlama mantığını kavramaya çalıştım. İyi de oldu bu durum ve işime yarayacak bir şeyler öğrenmeye başladım, rahatladığımı hissediyordum için için.
“Haydi bakalım, iş başına tekrar” dedim kendime ve tekrar araştırmalar derken, yine Adsens’e takıldı benim olta, bir yolu olmalıydı bu işin. Bazı yazılarda da okuyordum “ilk yazı ve ilk başvuruda aldım, ilk 5 yazımda aldım, …” Kahroluyordum içten içe. Hatta öyle ki, aptal olduğumu falan aklımdan geçirmeye başladım.
                                                                                                       23-08-2017-1842

                                                                                                           Halil GÖNÜL

            

Not:  1/2


Görsel: Google Görseller



21 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş. Ben de birkaç defa başvurdum red aldım. En son başvurumdan 6 ay geçti hala size 3 günde döneceğiz yazısı çıkıyor. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavanşir Gadimov,
      bir gün mutlaka dönüş yaparlar ama olumsuz olacaktır artık. Ben yazımda da belirttiğim gibi sayısını hatırlamıyorum 10-20 mi olduğunu. ancak son yaptığım işlemden sonra onay aldım. Kendimce farklı bir deneyimdi ve çok istediğim bir şeydi. Hem kendi sevincimi hem de deneyimimin başkalarına da faydası olabilir düşüncemle bu yazımı kaleme aldım. Umarım zarar görmeden sizlerin de işine yarar bu durum. :)

      Sil
  2. Ben daha başvuramiyorum sitemin yası küçük .)

    Sizij adiniza sevindim bilgilendirivi yazi olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat CENK,
      teşekkür ederim, sabırlı davranmakta fayda var aslında, ben gibi 7 aylık doğunca aceleci oluyor insan. Siz acele etmeyin, işin özü okurunuzun fazlalaşması, bütün espri bu bence. Okur olmadan anlamı yok hiç bir şeyin. :)
      Size başarılar dilerim. :)

      Sil
  3. Adsense başvuru yaptıktan sonra red çıktığında tekrar başvuru yapılabiliyor mu? ben hiç başvurmadım ama çıkmazsa tekrar başvuramazsam diye düşündüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın En Meraklı Kızı, istediğiniz kadar başvuru yapabilirsiniz ben yaptım çünkü ancak ilk olumsuzluktan sonra önemli eksiklikleriniz varsa onları giderip tekrar başvurabilirsiniz. Hiç bir şey de yapmadan başvurabilirsiniz de ancak olumsuz cevap alacağınız aşikardır. :)

      Sil
  4. Halil abi hayırlı olsun öncelikle, Adsense almayı en çok hakeden bloglardansın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur ÇAKIR,
      Teşekkür ederim, takdiriniz önemli benim için. Layık olmaya çalışacağım siz ve sizin gibi arkadaş ve okurlarıma. Umarım sizleri hayal kırıklığına uğratmam, eğer yle bir duygu oluşursa da tüm okurlarımdan her türlü düşünce ve eleştirilerini duymak isterim, samimiyetimle değerlendirip, düşüncelerimi belirteceğimden emin olsun tüm okurlar. Temel amacım düşüncelerim ve yaşanılabilir bir dünya olma konusunda elimden geleni yapmaya çalışacağım elimden geldiğince. :)

      Sil
  5. Hayırlı olsun. Sizi biraz uğraştırmış ama sonuçta istediğiniz sonuca ulaşmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Tutam Karınca,
      Teşekkür ederim, evet ulaştım. Şimdi sıra köşeyi dönmeye geldi, hatta milyoner olmaya(!)
      Şaka, şaka. hala aklıma geldikçe yaşadıklarım sinirlerim geriliyor aslına bakarsanız. Kesinlikle öyle bir derdim yok, bundan sonra da yalnızca yazabilmeyle ilgileneceğim. :)

      Sil
  6. Hayırlı uğurlu olsun, sevindim adınıza. Hakikaten de öyle, amaç para değil sadece Google'un blogu beğenmiş olması ve reklam yayınlayabilecek bir blog olarak seçmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog Tecrübem,
      Teşekkür ederim, nazik düşünceleriniz için.
      Emeksiz hiç de güzel bir şey olmuyor bu hayatta, hedefe ulaşıldığı anda da kısa süreli bir zafer sarhoşluğu yaşayıp sonrasında da yeni bir hedef arayışına giriyor insan. Aksi halde kendini boşlukta hissediyorsun. Şimdilik boşlukta gibiyim. :)

      Sil
  7. Adsense çok uğraştırıcı bir süreç. Blogda yeni olunca da insan merak ediyor nedir diye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arif öztürk,
      doğru, bütün mesele blog yazanların ilk karşılaştıkları da Adsense olmasından dolayı işin başında hedef haline getiriliyor Adsense; ulaşılmazsa olmaz haline geliyor insanın kafasında.
      Aslında onay alındıktan sonra anlaşılıyor ki, o kadar da zor değilmiş ve de çok uğraşmaya gerek yokmuş. :)

      Sil
  8. Hayırlı olsun, umarım blogunuz kısa sürede toparlar eski haline döner, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin -MakyajlıKuş Blog,
      Teşekkür ederim, iyi dileğiniz için, umarım.
      Sevgilerimle hoşça kalın. :)

      Sil
  9. Hayırlı olsun ayrıca faydalı bir yazı olmuş kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      Teşekkür ederim, yararlı olabilirsem sevinirim elbette. :)

      Sil
  10. Halil bey, verdiğiniz bilgiler çok işe yarar türden, umarım benim blog'da güzel reklamlar alır, hatta şöyle tur firmalarından:) Size iyiniyetimle yazıyorum. Paylaşımlarınızı hep aynı başlık altında görüyorum, herkesin okuması için ilginç başlıklar kullansanız nasıl olur? böylece aynı yazıyı paylaşıyormuşsunuz gibi görmem affınıza sığınarak, geçenlerde baktım bayağı güzel. içten samimi yazıyorsunuz, çok doğal bu da bizler tarafından daha çok okunmanıza ve takipçi almanıza vesile oluyor. Tabi sadece bir fikir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madame Savon,
      eminim alacaktır. Tur firmalarından reklam almak istiyorsanız, bol bol tur firmalarının reklamlarını tıklayarak birer dakika kadar dolaşmayı deneyin eminim istediğiniz olacaktır, ben denedim çünkü.
      İlginç başlık konusunu düşündüm aslında, belki de tam olarak anlayamadığım bir durum. ancak ilginç başlık seçme durumunu yalnızca okuyucunun tıklamasına yönelik olarak, konudan uzak bir başlık seçme durumu bana uygun gelmiyor sanki kandırıyormuşum gibi geliyor. :)
      Samimi ve içten yorum ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Sevgilerimle hoşça kalın. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.