Salı, Mayıs 19, 2020

Anne ve iki oğlu.

İki oğlan

                "Anlatacaksan doğru dürüst anlat anlatıcı," dedi. Tatlı bir gülümseme belirdi dudaklarının ucunda Annenin.
Küçük oğlunu emziriyordu ama ölen kocasından olan büyük oğlu memedeki oğlanı kıskanarak huysuzluk yapmaya başlayınca, “gel, gel sende bakalım” diyerek diğer göğsünü ortaya çıkardı, eliyle tuttu “al bakalım” dedi. Huysuz oğlan o anda hiç tereddüt etmeden yapıştı memenin ucuna. İki oğlan da emmeye başladılar. Bir süre geçtikten sonra büyük oğlan gözlerini annesinin gözlerine dikmiş inceliyordu.

            Anne oldukça rahattı, hiçbir değişiklik yoktu, memesine yapışmasından bu yana. Bazen diğer memedeki küçük oğlana kayıyordu gözleri. Onun da kendisini izlediğini görünce biraz utanır gibi olsa da aldırış etmemeyi seçti. Onun da annesiydi, üstelik en önce kendisinin annesi olmuştu.
            Küçük oğlan doyunca çekildi memeden. Kolunun üzerine yatırarak diğerinin de çekilmesini beklemeye başladı anne. Bir süre daha inat edeceğini bildiğinden hiç önemsemiyor gibi davranmaya özen gösteriyordu. Dediği gibi de oldu ancak memeden çekilince o da kolunun üzerine yatmaya hazırlanmaya başlayınca yatağa yatırmayı düşündüyse de düşüncesinden vazgeçti. Merak etmeye başlamıştı anne, ne kadar devam ettireceğini. Bu kıskançlık nereye kadar sürer diye de sormadan edemedi kendine. Dayanacaktı bir süre daha. 
            Annenin kolları işgal altındaydı, bu yüzden okşamasını gözleriyle yapıyordu her iki oğluna da. Onlar da bunu biliyor gibiydiler. Her ikisinin gözleri de mahmurlaşmaya başlayınca anne onları yatağa aktarmak için harekete geçti yavaşça. Olanca gücüyle zorladı bacaklarını, büyük oğlu oldukça ağırlaşmaya başlamıştı artık. Yeni fark ediyordu.
            Yavaşça yatağa bıraktı her ikisini de. Kuş kadar hafiflediğini hissetti. Yorganı yakalayıp çekerken üzerlerine hiç ağırlığını hissetmedi. Adeta incinmelerinden korkarcasına serdi yorganı üzerlerine. Bir süre yatağın ucuna ilişip seyretti her ikisini de. Ne kadar da masum olduklarını düşündü.
            Keşke büyüyünce de bu halleri kadar masum kalabilseler. Olmaz, olmaz diye telaşlandı, vazgeçti düşüncesinden. Masumluk kötü bu dünyada. Ezilmesinler, ezdirmesinler kendilerini. Yemek aklına geliverdi, fırlarcasına ayrıldı yanlarından.19.05.2020

 Görsel: Google Görseller

2 yorum:

  1. Harika bir yazi olmus. Zevkle okudum. Bu gibi yaziların önemi oldukça buyuk. basarilar dilerim.

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.