Perşembe, Ağustos 24, 2017

Google Adsense onayını nasıl aldım. Farklı Bir Deneyim. 2 /2

         
"Google Adsense reklamlarıyla para kazan"
  Önemli Uyarı: Her ihtimale karşı, başlangıçta yedeklerinizi -site yayınlarınızın ve tema'nızın- alın lütfen. 

“İnadım inat, adım kel Murat, hodri meydan!”

“İnadım inat, adım kel Murat, hodri meydan.” Çetin bir savaş başladı içimde Adsens’e karşı, Google’a karşı. Zaten oldukça hoyrat davranıyordu Google, “beni atsın bari de kurtulayım bu eziyetlerden.” Göze aldım atılmayı.

Defalarca inat ederek olumsuz geldikçe başvuruyu anında yeniledim, öyle bir duruma geldi ki: birkaç saniye içinde cevap geliyordu Adsense ekibinden, aynı mailler gelmişti, hemen bir şeyler yazıyorum anında tekrar cevap ve başvuru yapıyorum. Her seferinde olumsuzdu, sayısını bile hatırlamıyorum, 10, 20.
Reklam

En sonunda Html’de <head> kısmında olan “Google Analytics” site takip “Js” kodunu silip, “Analytics mülk” kısmından “Js” kodunu tekrar yapıştırıp, tekrar başvuru yaptım. 

5 gün içinde kesin onay geldi, deneme falan olmayacaktı ve anında “Adsense reklam gatget’i” atılmış otomatik olarak ve reklam yayınlanmaya başlandı. 

Çok şaşırmıştım bu duruma, önce inanamadım, bir süre hiçbir şeye dokunmadım tekrar yanlış bir şey yaparım diye.

İki, üç gün geçti ve hazmetmeye başlamıştım durumu, şok etkisi yavaş yavaş kalkıyordu üzerimden ve neyin işe yaradığını anlamaya başlamıştım. Birden reklam yayınına girilmesinin altında yatan, 300 civarında yayınımın olmasıydı, yani yeterli içerik vardı Google için.
“Mülk Js" kodunun silinip tekrar kopyalanarak yapıştırılması da işe yarayan en önemli etkendi. Çünkü Google robotları her seferinde aynı -eski- başvuruyu değerlendirerek, olumsuz denildiği için olumsuzluk sebeplerinde de değişiklik olmadığı nedeniyle geri çeviriyordu başvuruları.
Her seferinde sürekli aynı yazıyı okumak gibi bir şeydi bu robotlar için. “Mülk Js" kodunun bir an bile olsa yok oluşu robotlarda başka bir yöne bakmayı sağlamıştı, yeni yapıştırılan kodu görünce de yeni olarak değerlendirip onay verdiler. Site aynı, yazılar aynıydı. Yalnızca değişen Js kodunun silinip anında tekrar yapıştırılmasıydı.
"Google, eli çok sert sıkıyor."

“İşte bu kadar, onay ve reklam işi tamam artık, köşeyi dönme zamanı(!)”

Evet dalga geçiyorum kendimle elbette. Google reklamlarıyla köşe dönme hayalim falan yok, başlarda dediğim gibi renklilik olsun, hani derler ya “yeşillik olsun” diye benimkisi de işte o “yeşillik olsun” mantığı.

Sitenin renklendiği doğru, gözüme farklı görünmeye başladı site. Kabul görmek de farklı bir duygu elbette.

Onay aldım ya! Adsense reklamlarının falan önemi kalmadı gözümde hele bir de “içerik, miçerik laflarının laf salatasından öte bir şey olmadığını deneyimleyince, fıssss diye söndü bendeki balon.
"Balonlarım vardı"

İçerik falan hikâye, ne yazdıklarınız veya kitleniz hikâye, gerçek olan ticaret mantığı, Google reklam satacak ve sattığı reklamdan da para kazanıp, kazancından da size para verecek, o kadar da çok derdinde değil sizin ne yazdığınızın.
Deneyin sizde göreceksiniz: Reklam sitelerini dolaşın, birer dakika kadar kalın o sitelerde, Google hemen alıyor o bilgiyi ve siz nelerden hoşlanıyorsunuz sorusunun cevabını dolaştığınız sitelerden alıyor ve sizin dolaştığınız reklam sitelerinin reklamlarını, siz hoşlanıyorsanız, sizin okuyucu kitleniz de hoşlanır, düz mantığından hareketle reklamları size yönlendiriyor.
Ayrıca da mail adresinize gelen reklamları seçebilirsiniz, şunu yayınla, bunu yayınlama diyebilirsiniz. Sonuç itibariyle Google ticaret yapıyor ve gelirinin büyük bir kısmı reklam satmadan geliyor.
"Dönülecek köşe"

“Elbette köşeyi sizler döndürebilirsiniz bana, bolca reklamlarımı tık tıklayarak(!) 😊."

 "Haydin köşe dönmeye dışarıda, cadde ve sokaklarda dönülecek çok köşe var, işportacılığa devam, Google da dijital işportacılık yapıyor. Ticaret yalansız olmuyor be kardeşlik, bol bol yalan sıkacaksın enayilere çaktırmadan. Birkaç da iş birlikçi buldun mu köşeleri dönmeye yakınsın demektir. 😊
“Hayırlı yolculuklar, gazamız mübarek olsun(!) 😊

“Erken kalkan yol, erken evlenen döl alır.” Demişler. 😊

Hoşça ve mutluca kalın, takmayın saç tokasından başka kafanıza, yeter ki iste ve istemesini bil, “kıskanma senin de olur(!) -Ford-😊” kamyonun arkasındaki yazı geldi aklıma birden.

Önemli not: 


Bazı arkadaşların isteği üzerine, söz konusu işlemleri görüntülü olarak ayrı bir yazımda ele alacağım ve resimleriyle birlikte nerelerde ne tür işlemler yapılacak, detaylandıracağım görüntüler eşliğinde. En kısa sürede yazımı hazırlamaya çalışacağım. 


Not: 2/2

                                                                                              23-08-2017-1842

                                                                                                 Halil GÖNÜL

Görsel: Google Görseller





14 yorum:

  1. Halil Abi şu "js" olayını görüntülü yanı resimli anlatsan ,daha faydalı bir yazı olacak :)Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatofotofan Tv,
      haklısınız aslında, ancak yazıyı yazarken zamanım çok kısıtlıydı ve bu işlerle uğraşan arkadaşların bu durumları biliyor diye düşündüm. Çünkü herkes "Google Analytics Js kodu" nu "Html" kısmına Google'n sitelerini takip edebilmesi için eklemişlerdir, mejburen ekleyecekler de zaten aksi halde Google dizinlerine giremez ve Google tarafından görülmezlerdir. Bu durum nedeniyle de kısmen de olsa bilindiğini düşündüm. İlk fırsatta ilgili görüntüleri ilave ederim. :)

      Sil
  2. Öncelikle hayırlı olsun Halil abi :) Ben hiç başvurmadım malum daha blog açalı bir ay bile olmuyor, biraz daha öğreneyim blog işini başvurmayı düşünüyorum ama nasıl başvuruluyor hiç bilgim yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücahit Dogan,
      Teşekkür ederim, evet haklısınız; daha çok erken sayılır. Bence de aceleye gerek yok. merak etme sen, zamanı geldiğinde öğrenememiş olursan da yardımcı olurum, çok basit aslında. hiç de yazılıp çizilenlere bakmayın siz, abartılacak bir şey değil bence. :)

      Sil
  3. Googleden adsense almanız güzel bir duygu halil bey sizi tebrik ediyorum umarım güzel yerlere gelceğiniz eminim hayırlı olsun iyi bloglamalar :) size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. JD Sezer, Teşekkür ederim, iyi dilek ve temennileriniz için de sevindim. Her şey zamanla ve akıp giden zaman içinde kendini gösterecek, umarım hayal kırıklığına uğratmam. :) Size ve tüm yazanlara da başarılar ve kolaylıklar dilerim. :)

      Sil
    2. Hakkınızda hayırlısı olsun halil bey :)

      Sil
    3. JD Sezer,
      teşekkür ederim. umarım öyle olur. :)

      Sil
  4. Halil hocam, içerik laflarının sadece uydurma olduğunu söylemekten dilimde tüy bitti benim de. Ama insanlar neye inanmak istiyorsa ona inanıyor ne yazık ki. Bir de farklı yada daha profesyonel görünme çabasında olan zavallılar var. Onların uydurması zaten bu.
    Neymiş özgün içerik olacakmış. Özgün içerik de ne, ben ne olduğunu hala anlayamadım. Hepsi laf salatası dediğin gibi.
    Sitemde sadece 3 yazı varken AdSense onayı aldım, hani nerede bu yetersiz içerik muhabbeti.
    Bu Google için bir ticaret sonuç da, olay sadece ticaridir dediğin gibi. Evet bazı kuralları var Google'ın, ama onlara baktığında yine altında yatan şey ticari kaygılardır.
    Tam benlik bir anlatım olmuş, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman özkan,
      benim anladığım Google robotları en az 300-600 kelimelik yazılardan ancak bir şeyler anlıyabiliyorlarmış öğrendiğime göre, kelime sayısının önemi de buradan geliyor. Dizine eklenmesi zaman alan bir durum sadece ancak tesadüf olup da daha kısa sürede dizine alınabilmişse yazı, 3-5 de olsa onay almak mümkün sanıyorum. Bunu ileriki zamanlarda düşündüğüm yeni bir blog da deneyeceğim.
      Google'n kuralları denildiğinde benim aklıma gelen etik kurallar ve belli bir standart olması aksi halde Facebook'a dönecek korkusundan. Yakın geçmişte okumuştum Facebook yetkililerinin bir lafını "Önüne geçemediklerini" söylüyorlardı ve bu saatten sonra da gerek duymadıklarıo gibi bir şeydi. Face'deki yayınların ne bir standartı ne de bir ciddiyeti var, küfür, hakaret gibi ne akla gelirse dolu. İşte bu yüzden Google takdirimi kazanıyor. İşini de bu anlamda ciddi tutuyor. Açıkça söylemem gerekirse Face de gezinmek beni çok rahatsız ediyor ama mecburen kullanıyoruz işte. :)

      Sil
  5. adsenseyi bi aralar ben de kullanmıştım ancak hiç hoşuma gitmemişti,tam olarak ne olduğunu ve bana ne kazanç vereceği konusunda pek hemfikir değildim..sanmıyorsam buradan gelecek kazanç çok düşük..yani tıkalamayla alakalı..kimse tıklamazsa ne olacak? yani çok zor bir kazanç olayı..o yüzden ben pes ettim,ve bir daha da kullanmadım..

    yanlız anlatımınız ve mücadeleniz dillere destan olmuş.. :) ellerinize sağlık.. umarım bol kazançlı adsenseler elde edersiniz.. 💰💲 :) kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım,
      Teşekkür ederim, inadım para kazanmaktan öte, Google robotlarının kabul etmesiydi sitemi, inadım ondandı. Dediğiniz gibi kazancı tıklanmasıyla ilgili ve bizde de öyle bir iyi niyetlilik ve alışkanlık da yok, tam tersi belki de kıskançlıklar oluşuyor bilemiyorum. Ben zaman içinde dolaştığım sitelerde bir iki reklama mutlaka tıklarım. :)

      Sil
  6. Hayırlı olsun reklamlarınız.
    Benimde Reklamlarım var.Ama tıklama duygusu kimsede yok.
    O yüzden bir beklentiniz olmadan devam etmek en güzeli ki sonrasında hüsrana uğramazsınız.
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incidennotlar,
      Haklısınız, büyük bir beklenti içinde olursa insan hayal kırıklığı da büyük olur sanırım. bu yüzden her uğradığım blog da reklam varsa mutlaka tıklıyorum birisine.
      Teşekkür ederim. Hoşça ve mutluca kalın. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.