Pazartesi, Ağustos 19, 2019

Güncelerden-Maraton Koşusu


            İnsan sürekli bir değişim içindedir yaşadığı toplum içinde. Genellikle kendisinin farkında olduğu bir durum değildir bu değişim. Varlık durumunun değişikliği hemen sırıtır ama iç değişikliğin ortaya çıkması biraz zaman alır diğerine göre. Git mağazadan pahalı bir elbise alıp geçir sırtına değil ki.

            Hani bazen laf arasında denir “insan değişiyor demek ki zamanla, tıpkı zamanın değiştiği gibi. Hiçbir an birbirinin aynısı değil, öyle değil mi?” Bazıları –idare-  için geçmiş gelecektir felsefesi geçerli veya hayalleri olsa da bunun doğru olmadığı, olamayacağı önümüzdeki zamanlarda kendini en açık bir şekilde gösterecektir. Ancak geçen zamanlar boşuna harcanmış olacaklardır kişiler ve ülkeler için.
            Zamanın boşa harcanması da çıkılan yoldaki maraton koşusunda yanlış bir güzergâha sapılmasından dolayı doğru güzergâha dönüşe kadar geçen zamanda, doğru güzergâhta yol alanlar oldukça fazla mesafe kat etmiş olacaklardır ileriye doğru. Hedefe daha da yaklaşmış olacaklardır rakiplerini yollarda ekip nal toplatarak veya toz yutturarak.

            Onlara yetişebilmek için –en azından belli bir süre sonra da olsa- onlardan daha hızlı koşmak gerekli doğru güzergâhta. Doğru güzergâhı belirleyen de akıl ve bilim olacaktır. Şimdilik bilim ve akıldan başka belirleyici bir güç yoktur dünyada.

Devam edecek...

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.