Pazar, Kasım 12, 2017

Mektup-3-Dev Adam Korkuttu

"Saat dokuzu beş geçe"
Korkudan Altlarına Edecekler

                Cevcet ’im ne oldu biliyor musun? Oralarda senin haberin yoktur diye haber vermek istedim sana, güleceksin kahkahalarla hem de.
                Biliyorsun 10 Kasım'ı Dev Adam’ın Ölüm yıl dönümü; saat 9’u beş geçe.                            Hatırlarsın sen, hani o saatte -kolumuzda saat bile yoktu- nasıl da dizilirdik sokakta oynarken bile esas duruşa geçerdik ya hani, işte öyle yapmaya başladılar şehirlerde de.
       Doğrusunu söylemem gerekirse içim buruktu ama ben de güldüm bazılarına, ne kadar korktuklarını Deve Adam’dan. Bir de sağ olsaydı dedim içimden, her halde, herhalde değil kesin olarak altlarına ederlermiş emin ol. Ne kadar korktuklarını anladım bir kez daha.
                Medet bekliyorlar lan Dev Adam’ın ölüsünden, düne kadar hakir görüyorlardı yapıp ettiklerini bu memleket için, “ne yaptı, sarhoş sarhoş dolaştılar ortada, hele bir tane yaptığı bir şey gösterin bana” diyenler vardı” duymuşsundur sende dağ başında da olsan kulağın deliktir senin bilirim.
                “Ne günlere kaldık” dedim yahu, başka ne diyeyim diyecek bir şey bulamadım başka. Ya Cevcet ‘im işte böyle buralarda durum. Komedi oynanıyor sahnede de çoğunun haberi yok, en çok da sanatçıların haberi yok. Üç kuruş bedele kendini satanlara sanatçı denir mi yahu, sen ne dersin?
                Hani var ya açık hava sinemasında seyrettiğimiz dalyan kabadayılardan bazıları kendini çok akıllı sanıyorlar biliyor musun? İçerliyorum onlara imrendiğimi çok sevdiğimi hatırladıkça. Üç kuruş için zurna çalıyor herifler, karılar yahu.
                Ama sen üzülme oralarda, kıçın serin serin dolaşmaya devam et, bu topraklarda yeni biten filizler daha da güçlü gelecek önümüzdeki zamanlarda, biz göremeyeceğiz belki ama iyi olacağına inanıyorum ben. Çocuklar daha da bilgili bizlerden, biz el yordamıyla arayıp buluyorduk zifiri karanlıklar içinde bilgiyi ama şimdiki çocuklar öyle mi ya? Şıp diye buluveriyorlar dakikasında her türlü bilgiyi. İnternet diye bir şey icat ettiler, yer gök ellerinin altında bir tuşa bastığında senin anlayacağın cehaleti tuşa getirecekler bak göreceksin.
                Atatürk -Dev Adam- boşa emanet etmemiş memleketi, boşuna umut bağlamamış gençlere; bal gibi biliyormuş adam taa o zamanlarda. Ne göz varmış be? 100 yıl belki de daha fazla ilerideki olacakları görmüş adam yahu. İnanılır gibi değil ama gel gelelim yönetim konusunda o kadar da şanslı değiliz, kapasiteleri çok dar her birinin; burunlarının ucunu bile göremiyorlar, şaşılık hastalığı var gözlerinde, tavuk karanlığı mı demek lazım bilemedim.
3/
Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.