Cumartesi, Ekim 03, 2020

Sorular-1

sorular

Sorular-1 

            -"Kumandası sende olan bir şeye neden karşı çıkıyorsun ki!" – Zeynep Cemali, Patenli Kız, s.10

            -Bu yaştan sonra değişir misin?

            -Canım en çok neye yanıyor biliyor musun? (İnatla ve kasıtla, gözler baka baka, talan edilen, yoktan var edilen emeklerin bir bir ortadan kaldırılışlarına. Her seferinde içimden birer parça koptu sanki.)

            -Neden okunur,  merak edilir, sonuca ulaşmak istenir? Akılda bir soru vardır, cevap aranır. …

            -Cephede kim ölür? Cepheye giden evlatların anaları her gün ölür evinde, ölür ölür dirilir evladından bir ses, bir haber duyana kadar.

            -Geçmişe neye bakarsın ki? Bazen işler yolunda gitmez, tökezler umutsuzluğa kapılırsın, işte o zaman sanki geçmişe bakarak fayda bulacağını sanırsın ama nafiledir. Geçen zaman boşadır, geçmiş farklı bir şeyler verecek olsaydı geçmişte verirdi ki şimdi geriden medet bekler halde olmazdın. İleriye bak ileriye, geçmişten aldın alacağını ve bıraktın geride, ne sen geriye gidebilirsin ne de geri sana gelebilir.

            -Kendimizi tanıyor muyuz? Tanıyorsak ne kadar tanıyoruz? Tanımıyorsak neden tanımıyoruz? Kendimizi nasıl tanıyabiliriz? Bence tanımıyoruz, çünkü kendimizi çocuklukta bıraktık ve kendimiz sandığımız bir kuklayı taşıyoruz sadece. …

            -Sevgi nedir? Belli bir tanım zor sanırım, çünkü her kişinin sevgi anlayışı farklı olduğundan gösterişleri de farklıdır. Anlaşmazlıkların temelinde de, bu farklılıkların farkına varılmamasıdır belki de, gösterilen sevgi anlaşılamıyordur karşı tarafta. Sonucunda da sevgisizlikle suçlanmaya başlanır. Kimisi dokunarak, kimisi gülümseyerek, kimisi sarılarak, . . .  vb. gösterir sevgilerini. …

            -Neden evleniyoruz? Bazıları üremek için bazıları aradıklarını buldukları için, bazıları toplumda bir statü elde etmek için, bazıları zengin birini bulduğu için, bazıları kendisine bazılarının tavsiye edilmesi üzerine, bazıları da ne olduğunu bile anlamadan, …

            -Neden bahaneler yaratırız, bahaneler işimize yarıyor mu? Bahane yaratmak, kaçışın en kolay yoludur. Her şeyden kaçabilirsin görünürde, yani dışarıdan bakıldığında elbette. Kendi içinde kaçamadığın daima ortadadır. Kaçmak dışarıya karşı bir tür savunmadır. Kaç bakalım kaçabildiğin yere kadar, seni yakalamak kolay çünkü ipini elimde tutuyorum.

            -Kaçıyor muyuz hayatta bazen? Ya kaçmaya devam ediyorsak? Ya hep kaçmışsak sıkıştıkça? Eğer doğruysa kaçışlar, altta yatan ve sürükleyen neden, nedenler nelerdir? Aile yapısı, çevre, eğitim yapısı, çaresizlik, korku –korkular- bilinçaltı?

 Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.