Cumartesi, Kasım 18, 2017

Mektup-7-Sormaz Olsaydım

"Deniz"

Deniz Getirecem

          Şimdi sen merak edesin benim okumamı değil mi? Seni merakda bırakır mıyım ben gan gardeşlik.
          İkinci hanımı aldım emme o da tutmadı, olamayoz; her şeye maydanoz oluyo durmadan, başıma işler açılıyo anasıyla babasıyla, komşularla falan derken bana da sarmaya başladı yüz vedikçe.
             Benim işim gücüm hayvanlar, garınları eyi doysun deye akşamlara gada tazı gibi zimidip duruyom arkalarından dağ bayır; bu tutturdu “benimle ilgilenmeyon” demeye başladı.
                İlk günlerde gelip geçici sandım emme değilmiş, halbuki haddinden fazla ilgileniyodum kendime göre; sopam yoktu emme sıpayı eksik etmeyodum sırtından hiç. İki senede iki çocuk oldu, elim ayağıma dolaştı dağ başında ne yapcem? Deye emme yine de ağzında sakızdı “benimle ilgilenmeyon!”
                Bi gece dayanamadım öğrenmek istedim nasıl ilgilenmem gerektiğini, üzülüyodum da öyle demesine; -daha yaşı da küçük sayılırdı 19-20’ lerde- demek ki bunun bi derdi var ve ben anlayamayom! Düşüncemle sordum “bak hatun, ta nerelerden gelip ölen bile yapıyom işi seni kırmamak için, daha nasıl ilgilenecem söylesene bana!” dedim.
Demez olaydım keşke. Aştı azını yumdu gözünü, çocuklar üzerine yemin veriyo bana “beni denizlere götürmeyon, bi tomofilimiz bile yok hakir görüyola bizi” ipekli kıyafetleri yokmuş, daha neler neler… yine de bi şey demeden sabahı diri ettim düşünceden.
                Yukarı koyuyom ağdırıyo, aşağı koyuyom ağdırıyo heybe semerde, bi türlü düzgün durmuyo. İkinci çocuğun memeden kesilmesini beklemeye karar verdim. Çocuk memeden kesilince bahar da geldi bu arada, benim hanım bi akşam üstü salına salına   dolaşıyodu ağılın etrafında, beni sürüyle gelirken görür görmez koşturdu geldi yemin veriyo yine bana çocukların başı üstüne “denize gitmeye söz ver” deye. 
                Oturdum oracıkta sürüyü salıp da, bir iki saat kadar anlattım aklım erdiğince, hatta babanı al birlikte gidin ben nasıl geleyim bu kadar hayvan kime bırakılır, kim bakıverir! Tutturdu illaki “ben senle gitcem, başkasıyla gitmem” deye.
                Baktım başını yecek, dilimin ucuna geli geliveriyor emme çocukla küçük daha kıyamıyorum “hadi gızım sen kendine denizlerde dolaştıracak bi goca bul” deyvericem emme olmacak, nasıl bakarım dağın başında bi başıma. Yutkundum, yutkundum aklıma bir fikir geldi.
“Ben senin için denizi buraya getirecem, emme sen de itiraz etmecen” dedim yemin verdim. “Tamam” dedi havalara uçtu, nasıl seviniyo; canım acıdı bu sefer de halini görünce.
                Ağılın başına geldik hayvanları sağmak için, sağımı bitirdik aklı başına geldi ellem geldi çöktü yine tepeme “eee benim aslan kocam, sööle bakem nasıl getirecen denizi buraya?” dedi gözleri fıldır fıldır.
7/
Görsel: Google Görseller

4 yorum:

  1. Devamını merak ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem,
      Bildiğim kadarıyla bizim Cevcet dediğini yapar, yapamayacağını da demez emme, bakcez garik hep barabar! :)

      Sil
    2. misafirler blogu sizin miiii :) esintiler :)

      Sil
    3. deeptone,Evet.
      Misafirler benim. Esintiler: Sweek'de bir yarışma vardı 50.000 kelimeden az olmayacak. Eski, yeni olması fark etmiyor ve kasım sonunda bitiyor süre. Wattpad başka bir blog sitesi bilirsiniz zaten. Her ikisinde de daha önce yayınlanan yazıları koyuyorum genellikle.
      Misafirler'de günlük yayınlarım var ve yeni yayınlardır.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.