Cuma, Aralık 01, 2017

Bizim Masalımız!

Davulun sesi
Masallarda Anlatılanlar

                Masal gibidir bu dünya da her şey. Bir varmış, bir yokmuş diye başlar bütün masallar. Evet masallardakiler vardırlar ve bir de bakmışsın yok olmuşlardır. Göz açıp kapayıncaya kadardır çoğu. Yüz yıllar bile an gibidir masallarda.
                Bir masal dünyasında yaşıyoruz yani; bazıları rezil, bazıları sefil; bazıları da farkında değil rezillik ve sefilliklerin. Bir gün gelip uyandıklarında masallarında, ne kadar zaman geçtiğini anlayamayacaklar ama zaman kendini anlatacak elbette. Zamanın en önemli yaptığı işlerden biridir anlatmak; kişilerin yaptığını anlatmak.
                Bu anlatımın adına ister tarih desinler ister masal ister doğru ister yanlış; hiç fark etmez, bir gün mutlaka gün yüzüne çıkacaktır elbette.
                Bakıldığında masallarda tarih kokar buram buram; bazı kokular yanık, yanıksı; bazıları ise gülücüklerle gösterir kendilerini.
                Örneğin biri çıkar, on yılda bir asır ileriye basar adımının birini ve diğer adımını atmaya ömrü yetmez; nihayetinde insandır ömrü kısadır. Biri de çıkar bir asır ilerlemiş adımı aklı almaz, masaldır hala ve sil baştan yapar on yılda uykusu içinde.  
                Bir varmış bir yokmuş, bir dev varmış, o kadar büyükmüş ki adımları yüz yıl ileriye atabilirmiş adımlarını. Bir kafası varmış ki kısacık boynu üstünde; yüz yıl ileriyi görürmüş gözleri, o dev icat etmiş yüz yıl ileriyi gören dürbünü.
                Bir türlü kullanamamışlar diğerleri; gözleri perdeliymiş çünkü. Operasyon geçirmeleri gerekliymiş ama korkularından cesaret edememişler ve hep öyle kalmışlar; yarı kör.
                Bir varmış bir yokmuş, kafaları örümcek ağları kaplamış. Örümcekler bir girip bir çıkarmış kafalara. Derken kafalar davul olmuş başka ses duyamamışlar kendi seslerinden başka. Kendilerinden başkasını coşturmuyormuş çalan davullar; uzaktan da hoş gelmiyormuş anlayacağınız!

                                                                                                                              30-11-2017
                                                                                                                              Halil Gönül
Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.