Pazar, Aralık 24, 2017

Pazar Gözlemim-38-İrtica Nedir, diye soruyor musunuz hala?

İrtica

                    " İrtica nedir? "

                  Diye tartışılırdı eskilerden, eski dediysem çok da eski değil 20-30 yıl öncesinden. Aslına bakılırsa Cumhuriyet’in her döneminde tartışılmıştır bu irtica denen soysuzluk. Bir tür hastalıktır bilenler için. Sapıklık hastalığı, cehaletten kaynaklanır bu hastalık. Asıl mikrobu cehalettir. Cehalet giren eve irtica girmiştir farkına varsalar da varmasalar da; sapıklıklar boy göstermeye başlar zamanla.
                Cumhuriyet’i ilan edenler çok iyi biliyordu bu hastalığı işte o nedenle irticanın kökünü kazımayı hedeflemişler ancak Atatürk’ten başka bu konuda cesaretli davranan olmamıştır. Ne yapabildiyse Atatürk’ün yapabildikleriyle kalmış ve bu günlere kadar da onlarla gelinmiştir. Hala da bugün Atatürk’ten yardım beklenmektedir.
                Evet, günümüzde görüldüğü üzere geçmişte çok hararetli tartışmalar yapılan “İrtica” günümüzde kendini çok açık bir biçimde ifade etmektedir bakmasını ve duymasını bilenlere. Geçmişteki tartışmalar bile bu kadar açık ve net değildi. Sapıklıklar sınırlı kalıyordu geçmiş tartışmalarda söylenmeye bile cesaret edilemiyordu “olamaz” düşünüldüğü için. İnsan denilen yaratık bu kadar sapık ve sapkın olamaz düşüncesi şimdilerde kendini çürütmüş durumdadır ve düşünülmesi bile ayıp, terbiyesizlik sayılıp tüylerin diken diken olduğu durumlar günümüzde aleni dillendirilip ve yaşanmaktadır.
                Devlet yöneticileri mi ne yapmaktadır? Hiçbir şey! İşte bu durum da gösteriyor ki irtica sarmış ve kuşatmıştır devlet yönetimini. Bu yüzden durumları ve yaşanılanları hafifletmeye çalışan söylemleri sık sık medyaya düşmektedir. Geçmişte bunlardan en hafifi olan durumlar duyulduğunda o kişi linç edilmeye çalışılırdı da polis zor alırdı vatandaşın elinden sapığı.

                Neler mi yaşanıyor, söyleniyor?

                Bir kere kadın denilen varlık horlanıp kirlendiriliyor, kadınlarla üstelik, kendine kadınım diyen sapıklık derecede olan söylemleri tüyleri diken diken etmeye yetiyor. “On yıllık yuvamı yıkar kuma olurum, saraya cariye olurum…”  “Evlenmenin yaşı yoktur İslam’da 70 yaşında bir erkekle 6 yaşında bir kız evlenebilir…”  Bademleme denilen sapıklıkları alenen ortaya süren sapıklar bolaldı memlekette.  Küçük oğlan çocuklarına tecavüzler, yurtlarda yapılanlar özellikle tarikat yurtlarında olanlar kanları dondurmaya yeterli insan olanlara.
                Osmanlıda oğlancılık, sübyancılık diye tabir edilen ve sarayda yaygın olan bu durum uygulanagelmiştir ve tarih notunu düşmüştür. Günümüz sapıklıkları aslında atası saydıklarından miras kalmıştır bu sapıklara. Sapıklıklarını alenileştirmek için de Osmanlıcılığa sarılmaktadırlar.
                Sarıldıkları İslam kisvesi ve Osmanlıcılık kendilerinin rahatça davranması ve istediklerini rahatlıkla dillendirebilmeleri için zemin hazırlayan mevcut yönetim açıkça kendini ortaya koymuş ve irtica nedir? Sorusunun cevabını el birliğiyle vermektedirler. Bundan açık bir cevap olamaz bu soruya.
                Sapıklıklarını ve bastırılmış sapık duygularını yaşayabilmeleri için bir cennet olmuştur memleket. Yönetim ellerinde olunca tüm açıklıklarıyla ortadadırlar artık.
                Peki soruyorum herkese; bir gün sizin evlatlarınızın başına benzer şeyler gelmeyeceğini kim garanti edebilir? Haydi durumu hoş gören ve doğru diye kabullenen cahil ve zavallı anne ve babalara soruyorum, bugün başkalarının çocuklarına ise yarın sizlerin çocuklarına, karılarına, kızlarına benzer şeyler yaşatmayacaklar mı bu sapıklar?
"Cinsiyetin fark etmez"
                Her şey bitti sıra sakalsız erkeklere sulanmaya geldi artık, medyada boy boy çıkıyor sapıkların sözleri. Kılda maharet olsaydı…
                Evet sevgili insanlar, 80-90 yıldır tartışılan ve korkulan irtica denilen şey günümüzde yaşadıklarımız. “Amaca ulaşmak için her yol mubahtır” zihniyeti. Kişisel zevkler uğruna başkaları feda edilebilen ve başkalarına cehennemi yaşatan zihniyet işte irtica. Kendilerinin cennete gideceklerini söyleyen ve cenneti de cehennemi de tapulayan bu sapık zihniyet istediğini cennete istemediğini cehenneme gönderdiğini düşünen pis ruhtur irtica.
                Kısaca irtica geri dönüş demektir aslında. Çağdaş dünya ve yaşam değerlerine ters düşen cehaletle içli dışlı olunarak kişisel çıkarların her şeyin üstünde tutulduğu bir yaşam şeklidir irtica.
İslamofobi'den bahsedilir değil mi? Nerede o İslam’ı savunanlar? İslam adına yapılanları görmüyorlar mı? Çağdaş, insana yaraşır bir eğitim sistemi yerine hurafelere dayalı bir eğitim sistemi kurgulayarak ve uygulamaya sokarak ne yapmak istenildiği açık değil mi sizce, ya da ne zaman açık hale gelecek sizlerin anlayabilmesi için. Çocuklarınız bademlenince mi? Ya da sokak ortalarında tecavüze uğradığınızda mı?
Bu işlerin seni beni kalmadı artık. Son yıllarda her şey çığırından çıktı hala kulağı sağır, gözleri kör ve vicdanları akılları sıra din adına buzlaşmış bir toplum ortaya çıkmaya başladı ve palazlanma dönemini geçip anaçlaşıyor. Bu sapkın eğitim sistemiyle yetişen çocukların hayatını karartılması hiç mi ilgilendirmiyor sizleri? İmkânı olanlar yurt dışına çıkıp çoluğunu çocuğunu oralarda okutuyorlar ve lafa gelince kâfir oluyor yaşadıkları ve çocuklarını okuttuğu yerler. Demek ki kâfir eğitimi onların çocuklarına mubah, fukaranın çocuğuna kafirlik, öyle mi sizce de?
Vicdanı olan, bir miktar da olsa insanlığı olan veya insanca düşünebilen her yetişkin birey için yaşanılanlar ve yaşatılmak istenilenlere bir dur deme zamanı geldi de geçiyor bile. Yarın geç olacaktır. Bu gemide sapık ve hırsız, arsızlarla aynı gemide değiliz. Onların gemileri başka bizim gemilerimiz yok hatta suda yüzebilecek bir sal'ımız bile yok. Eğer yüzmeye kalkacak olursanız evlerinizdeki leğenler içinde yüzmekten başka çare yoktur, o leğenleriniz de sizi okyanuslarda ve denizlerde taşımaz.
İrtica nedir? Diye tartışmanın bir anlamı kalmadı, günümüzde yaşanılan, yapılan, söylenilen ve hedeflenen her şey irticadır her ne altında cilalanırsa cilalansın altında sapıklıklar vardır bu cilanın. Amaç sapıklıkları gizlemektir bu zavallı cahil toplumdan.

Hala soruyor musunuz irtica nedir? Diye.

                                                                                                                                                                                                                                                                                           24.12.2017
                                                                                                                       Halil Gönül

Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.