Salı, Aralık 19, 2017

Pazar Gözlemim-35-Cehalet Aymazlıktır ve Öldürücüdür

"İnsan"
Cehalet asırlardır en ölümcül hastalıktır; tarihin bazı dönemlerinde bu hastalığa yakalanan toplumlar kökten yok olmuşlar ya da geleceklerini tüm dünya ile birlikte binlerce sene sonraya ertelemişlerdir.
Bu hastalık öyle bir hastalıktır ki, sinsice girer bünyeye ve sinsice ilerlemeye devam eder cahilane yolaklardan.
Beyne ulaştığında tamamen işgal eder tüm vücudu. Ne kıç kıçlığında kalır ne de baş başlığında; her biri ayrı ayrı yönlere gitmeye başlar. Çektikçe uzatırlar birbirlerini taa ki kopuncaya kadar. İnceldiği yerden koptuğunda da iş işten geçmiştir artık ve yeniden doğum gerekir.
Demek ki insanlar çok farklı denek hayvanıdırlar, davranışları ispatlıyor bunu. Denek hayvanlarının yeri laboratuvardır hepimizin bildiği üzere. Dünya bir laboratuvar bu durumda. Biri gelip tutuyor yakasından ve yapacağını yapıp bırakıyor ortalığa ve kendinden aciz bir halde teslim oluyor hiçbir çaba göstermeden.
Laboratuvarlarda cehaletin sırrı araştırılmıyor ama değişik hastalıkların sırrı araştırılıyor. Anlaşılan o ki; henüz cehalet hastalık sınıfına girmediği için cahillerin de hasta olduğu bilinmiyor. Bir gün öğrenildiğinde hastalık olduğu hem de ölümcül, toplu ölümlere neden olduğu; çoktan işler değişmiş olacak ve teknolojik çağ kontrol edilmenin ötesine geçerek önünde durulamaz bir hal alacaktır.
Senin cehaletin benimkinden iyi veya benim cehaletim seninkinden daha kötü tartışmasının bir anlamı kalmadığı zaman hiç kimse veya canlı elinden kurtulamayacaktır bu aymazlığın.

                                                                                                              01.12.2017
                                                                                                              Halil Gönül
Görsel: Google Görseller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.