Çarşamba, Aralık 20, 2017

Kaşık-33-Eve Hırsız Girmiş

“İki kaşığı yan yana olmayacak kocanın, iki kaşığından birini mutlaka kıracaksın!”
"Hırsız vaaaar!"
BÖLÜM-33

Eve Hırsız Girmiş

KAŞIK

                Fatma sabah ezanında uyandı ezanın sesiyle, cami yakınlarındaydı. Etrafa göz attı gözlerini ovuşturarak. Evde kimsenin olması dikkatini çekti, bu vakitte kim nereye giderdi diye sordu kendi kendine. Cevabı anlamsız geliyordu kendine de ama bir cevabı olmalıydı kimsenin olmamasının bu saatte. Biri işe gitmiştir, diğeri de bakkala her halde diye geçiştirip midesinin guruldamasını duyunca mutfağa doğru ilerledi yiyecek bir şeyler hazırlamak için.
                Kahvaltısını hazırlayıp tadını çıkara çıkara yaptı tek başına. Sonunda bir de keyif çayı içti kana kana. İşte yaşamak buna denir ne karışan var ne de gürültü patırtı; ooh mis gibi, kendin pişir kendin ye!
                Gün oldukça ağardı, sokakta hareketler başladı, işe gidenler ayaklandılar. Fatma alışverişe gitmeyi düşündü bir an, ne zamandır alışverişe çıkmamıştı. Bugün şöyle keyfine göre bir alışveriş yapmanın iyi olacağını düşünerek hayaller kurdu. Mağazanın içindeki giyecekler renk renk önündeydiler sanki, her birine dokunuyordu teker teker.
                Kahvaltısını bitirdikten sonra olduğu gibi bıraktı ve yatak odasına geçti, üzerindekileri çıkardı, banyoya girmek için hazırladı kendini. Ilık bir duş almak çok iyi gelecekti kendisine hem yorgunluğunu atardı hem de biraz kendisine gelmesine faydası olurdu ılık bir duşun.
                Kapıdan çıkmadan aynaya takıldı gözü önünden geçerken, alımlı duruyordu aynanın karşısında, elleriyle gezindi yarı çıplak vücudunun üzerinde, her hattına dokundu baygın baygın bakarak. Birden başını çevirip banyoya yöneldi.
                Suyu ılıklaştırdı istediği gibi ve girdi altına akan suyun. Bir süre yüzüne suyun akmasının tadını çıkardı, başından, saçlarının uçlarından akan sular vücudunun diğer yerlerini ıslatmaya başladı yavaş yavaş. Alacağı elbiseleri düşünüyor, giyip her birini alımlı alımlı yürüdüğünü canlandırdı gözlerinin önünde. Neyi eksikti ki başka kadınlardan da giyemiyordu istediğini istediği gibi. Fazlalığı olduğu kesindi kendine göre, boy desen boy, baldır bacak desen öyle, göğüs desen ha keza, bir de şu benim halime bak. Eski püskü modası geçmiş çaputlara sarılmış yarı ölü yaratıklar gibi dolaşıyorum ayak altında.
                Değişecek bu yazı değişecek bundan böyle Fatma Sultan, divan duracaklar önünde, göreceksin o günleri, yakındır bak gör işte bir cızık sana… işaret parmağıyla cama bir çizgi çizdi buharlaşan aynaya. Epeyce keyfini çıkardı duşun, bekledi kendini gevşemiş rahatlamış hissedinceye kadar ve çıktı bornozuna sarılarak. Havluyla başını kurulayarak yatak odasına geçti.
                Dolap ve raflardan giyeceklerini çıkarmak için eğildiğinde dolabın içinin dağınık ve altındaki raflarında birkaçının içinden bir şeyler alınmış olduğunu gördü, üstelik aceleyle alınmış gibi görünüyor çekildiği gibi bırakılmış raflar.
                Hırsız girmiş eve diye telaşlandı bir anda, koşturarak Sultan’ın yatak odasına geçti, onun dolabı da aynıydı dağınık haldeydi, şüphesi daha da arttı bu durumu görünce. Hemen odasına geçip acele acele giyindi. Nasıl da duymamıştı kimse hırsızın girdiğini.
                Aklına ilk gelen sokağa çıkıp bağırmaktı “hırsız var, yetişin komşular” diye ve yaptı aklına geleni. Avazı çıktığı kadar “hırsız vaaar!’” diye bağırmasıyla komşularının kapıya dayanması bir oldu.
Halil Gönül
Devam edecek.

Görsel: Google Görseller


2 yorum:

  1. Kaleminize sağlık devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. EleştirmenAdam,
      evet devam edecek, ilginiz için teşekkür ederim.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.