Pazar, Aralık 03, 2017

Yavuz Hırsız-Yavuz Hırsızın Fendi Ev Sahibini Yendi

Teknik

Yavuz Hırsızın Tekniği

                Olan oldu “getirin şunu” demesiyle komutanın. Birden bağırıp yırtınmaya başladı kollarını, bacaklarını, kalçasını açıp göstermeye başladı komutana. Etraftaki birkaç erkeği gelişi güzel göstererek “bunlar beni linç etmeye kalktılar, saldırdılar; bu eve sığınmaya çalıştım can havliyle, dövüyorlardı beni işte gördüğünüz morluklar bu yüzden, çok şaşkın olduğum için kendime gelip diyemedim size. Ancak aklım başıma geldi; şikayetçiyim hepsinden.” Demesiyle ortalıkta bir anda uğultu başladı arkasından da buz kesti.
                Jandarma komutanı baktı etrafına, kendisi de inanmıyordu ama morarmaları hafife alamazdı. “Ev sahibi adamı, kadını babamı, beni ve diğer erkek kim varsa doldurdular komşu köyün muhtarından çağırdıkları minibüse, doğruca karakola.
                Bizim çeç ortada kalakaldı, babam ne edip yapıp komutana derdini anlatmaya çalışıyordu ama mümkün olmadı bir türlü. Herkesin ifadesi alınıyor teker teker. Mahkemeye sevk edecekmiş. Gecenin yarısında nöbetçi mahkemeye çıktık hep beraber.
                Hırsız kadını hastaneye gönderdiler rapor için. Kadınla birlikte geldi rapor da jandarmanın elinde. Hâkim raporu okudu, dosyanın içine koydu ve başını kaldırıp baktı salondaki diğer insanlara. “Çıkarın bunların hepsini de” dedi.
                Görevli çıkardı herkesi dışarıya, kadını da çıkardı arkadan. Herkes koridorda giden hırsız kadının arkasından baka kaldı şaşkın şaşkın. Köylüler paçayı kurtardığına şükrederek köye gecenin bir yarısında nasıl gideceklerini düşünmeye başladılar.
                Bir süre sonra öğrenildi ki: hırsız kadın tedbir almış akşamdan, kocasına hırpalatmış kendini ve morluklar ondanmış. Pes dedirtmişti doğrusu bu teknik.
                Ders oldu köye bu durum. Yeni bir teknikle karşılaşmışlardı. Karar aldılar aralarında. Bir daha hırsız yakaladıklarında karakola falan haber verilmeyecekti, bir güzel benzetilecek ve salınacaktı. Bir daha köye girmeye bin pişman olacaklardı. Öyle yavuz hırsız ev sahibine baskın çıkamayacaktı.
                                                                                                                                              02.12.2017
                                                                                                                                              Halil Gönül
2/2
Görsel: Google Görseller

8 yorum:

  1. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış gerçekten, Allah bizim yavuz hırsızlardan bizi kurtarsın diyorum Aminnn...:))İbret verici bir hikayeydi, elinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben,
      Teşekkür ederim.
      Kurtulacağız da gidenler nasıl dönecek geriye? bu aymazlıktan ders çıkarırız eminim.

      Sil
  2. haha bizim ülkenin halleriiiiii :)

    YanıtlaSil
  3. hırsız kadında da ne akıl varmış..😀 demek ki hırsızlarda teknik bitmezmiş..😁 elinize sağlık..👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım,
      teknoloji geliştikçe hırsızlar da gelişiyor artık. yakında ışınlamayı hırsızlar keşfederse şaşırmamak lazım. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.