Cuma, Aralık 22, 2017

Önüne geçilemeyen meşhur olma isteği-2-Nasıl meşhur olmuş

"Zemzem suyu kuyusu"

Meşhur Olmuş

                Köylü anlayamamış ne olup bittiğini, jandarmaya da bir şey soramamışlar korkularından. O kadar hiddetliymiş ki gelen jandarmalar, kimseye ağız bile açtırmıyorlarmış. Götürüp atmışlar nezarete. Bir gün geçince mahkemeye çıkmış. Cezası ağırmış denilene göre. Tüm köylü de yığılmış mahkemeye merak ederek.
                Muhtarın suçu: köyünün adamına sahip çıkamamakmış, adam gitmiş taa uzak memlekete ve ebizemzem kuyusuna işemiş. Başka yer bulamamış taa oralara kadar gidip etmiş, bu işi yapıncaya kadar neredeymiş muhtar. Köyün çobanı değil miymiş? Şimdi de cezası kesilecekmiş artık.
                Muhtar elinden geldiğince dili döndüğünce savunmuş kendini ama yine de ceza almış az da olsa. İşini savsaklamak önemli bir suçmuş yasalara göre o zamanlarda.
                Adamı idam etmişler hemen tabii ki. Sorgu sual olmamış yaşlı adama. Ancak adam ipte sallanacağını bilmesine rağmen gülümsüyormuş başı dik. Hiç kimse ve hiçbir şey umurunda değilmiş. “Amacıma ulaştım, ulaştım” diye diye gitmiş ipin ucuna kadar. “Son isteğin nedir?” diye sormuş cellat. “Meşhur olmak” demiş yaşlı adam.  Gülümseyen cellat “oldun, oldun; dünya âlem duyacak, tanıyacak seni” demiş maskesinin arkasından.
                Bu fıkra aklıma gelince vaz geçiyorum elbette meşhur olmaktan ve normal seyrimde devam etmeye karar veriyorum.  Çalışmak, çalışmak daha da çok çalışmak gerekiyor anlaşılan. Hani bazen ilginç şeyler yazıp her şeyi alt üst edip de sinirleri gersem nasıl olur acaba diye de sormuyor değilim kendime?  Yok yok, meşhur olmaya fazla niyetim yok, ağzımızın tadı bozulmasın şunun şurasında kedi keyfi kadar keyfimiz var o da kaçmasın değil mi?
                Hoşça ve keyifli kalın. 😊
2/2

                                                                                                                                              21.12.2017
                                                                                                                                             Halil Gönül
Görsel: Google Görseller

6 yorum:

  1. Çok radikal bir hareket olmuş:) Töbe töbe..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahce perim, "Töbe töbe.." niz gülümsetti beni. Adam doğru söylemiş "dünya tanıyacak beni" derken. Kimin aklına gelir ki?
      :))

      Sil
  2. Güzel Hikaye :) okuyunca fazla hırs ve akılsızlık insanın başına ne gibi sorunlar açar onu gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EleştirmenAdam,
      haklısınız, teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Evet, ne hırslı bir adammış, ölümüne istemiş. Kaleminize sağlık Halil Bey. Siz yazın, halk bilmezse kıymetini, halik bilir elbet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Evren Hanım, teşekkür ederim nazik ve cesaret veren yorumunuz için.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.