Cumartesi, Ağustos 03, 2019

GÜNCELERDEN-Hayatı ve Kendimi Yeniden Tanımak

            

              Yaşadığım bazı durumlardan sonra “Hayatı yeni tanıdım serbest çalışırken” diyecek kadar görüp öğrenmiştim kısa süre içinde çok şeyi, serbest çalışırken. Karşıma çıkan her türlü canavarla savaşacak kadar güçlü hissediyordum kendimi.
            Haftanın yedi günü yetmiyordu artık bana, bu yüzden uykularımı iki saate kadar düşürdüm ancak bazen o iki saat de olmayabiliyordu.  Diyordum ki bazen arkadaşlarla sohbet ederken: “Şu günleri otuz altı saate çıkarsalar ne güzel olur.”
            Ticari piyasa bana göre tamamen yalanlar üzerine ve fırsatçılıklar üzerine kuruludur. Güç, güçlü sermaye demektir.  Eğer bir işe başlarken yeterince sermayeniz yoksa başkalarına boyun eğmek zorunda kalacaksınız belli durumlarda, bu durum kredi veya başka türlü borçlanma şeklinde olacaktır ancak eş, dosttan idare edeyim derseniz bir gün geldiğinde görüleceği gibi devam edemeyeceğinizi anlayacaksınızdır. Ayrıca iş demek rekabet demektir ve arkadaşlık, dostluk yoktur kesinlikle bu piyasada. Tamamen farklı bir çevre oluşacaktır kendi halinde.

            Çok fazla savaştım kendimce, kendi yöntemlerimle. Maddi olarak bir şey kazandığımı söyleyemem hatta mevcuttan kaybettim ama kendimce kişiliğimden, bildiğim doğruluk anlayışımdan ödün vermedim. Arada kafama takılmıyor değildi ama adım atmaya kalkıldığı zaman insanın içinden güçlü bir duygu engel oluyordu “her şey para değil” diyordu sürekli.

Devam edecek...

Görsel: Google Görseller

4 yorum:

  1. İnsanda İslam ahlâkı olmazsa gücü ahlâk haline getiriyor sonrası malum kayıpların ardı arkası kesilmiyor..

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlarla ticaret yapılmaz . Her şey para değildir ama para olmadan hiçbir şeyde olmuyor . Çelişki ama ne yazık ki durum bu

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.