Cumartesi, Ağustos 31, 2019

Yanardöner

           
Ne söyleyeceksen doğrudan söyleyeceksin arkadaş. Basit, anlaşılır bir dilde olacak cümlen. Tumturaklı kelimelerin olmayacak. Herkesin anlayacağı kelimeler olacak. Sen kelimelerin arkasına saklanmayacaksın, düşüncelerin de elbette.
            Hem yalınlığa özenirsiniz siz insanoğlu hem de görünmez olmak istersiniz içten içe. Yanardöner haliniz var. Bir karar verseniz yanacak mısınız, dönecek misiniz yoksa hem yanıp hem de dönecek misiniz? Dikkat edin yanarak dönmek sönme riskini peşinden getirir yani sönersiniz de dönerken külleriniz de savrulur geriye kalmaz hiçbir şey. Arayan bir eser bulamaz sizden yana. Düşünün bu tehlikeyi!
            Duygularını anlayamıyorsan eğer yürüyeceğin yol da belli değil demektir. Duygularının arınmasını bekleyeceksin ya da yürürken arındıracaksın yol kavşağını geçmeden.  Her kavşak bir seçimdir, seçime göre devam ettiğin yolun devamı belirlenmiş olur.
            Ne diyorum ben yahu yine dolambaçlı yollara girmeye başladım daha işin başında. Çık yoldan çık. Git bir gölge bul otur, dinlen biraz da kendine gel önce. Sonra da hazırlık yaparsın yolculuğun devamı için. Sakın ola dolambaçlı yollara gireyim deme canavarlar çıkar karşına sonra. Ne yaparsın o zaman?
            Nedendir bilinmez ama bu insanoğlu çanak arkasında gider hep yoğurt istemeye. Sevilmek ister ama sevdiğini belli etmek istemez -anlayıncaya kadar- kazık yememek için. Âşık olur aşkını açmaya utanır hatta korkar –ispat ararsanız Türk filmlerine bakın. Kızın abileri veya babası bir duyarsa!- daima karşıdan bakar aval aval. Kaş göz işaretleriyle anlaşmaya çalışırlar Kızılderililerin dumanla anlaştıkları gibi.
            Ne bunlar babalık diyorsunuz değil mi? Haklısınız yüz sene öncedeydi bütün bunlar, bizim zamanımızda yani. Sizler şimdiki zamandasınız ve her şey değişik. Dilin kemiği olmadığı gibi kantarın topuzu da yok, ne ağır ne hafifi belli olmuyor gibi sanki.

            
Görsel: Google Görseller

2 yorum:

  1. Kantarın topuzunu bırak kantar bile kalmadı hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Yazılar, ne yazık ki çok hızlı tüketiyoruz her şeyi. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.