Çarşamba, Aralık 13, 2017

Yetişkin ve Çocuk-3-Ana ve Babanın Şaşkınlığı

Önceki bölümler:

1. bölüme ulaşmak için tıklayınız
2. bölüme ulaşmak için tıklayınız
Oğullarının anlatmasından oldukça rahatsız olan anne ve baba çocuklarına ne diyeceklerini bilememenin şaşkınlığı içinde aptallaşmış halleriyle çocuğun gözlerine bakıyorlardı. Durumlarını gören çocuk onların gözlerine bakmaya başladı ne düşündüklerini kestirebilmek için.
Anası yerinden aşağı kayıp oğluna sımsıcak sarıldı “ah yavrum benim ah! Haksızlığa dayanamadın değil mi?..” biraz daha rahatlamıştı çocuk ama babasının da gelip annesiyle birlikte kendisine sarılması daha da rahatlattı kendisini. “Oğlum benim, canım oğlum. 
Dürüstlük böyle bir şey işte, bazen işler açabiliyor insanın başına, hiç düşünmediği şekilde karşısına çıkıyor insanın bazı kişiler ve hiç beklenmeyen yanlış şeyler yaparak kendisine de başkalarına da zararlar verebiliyor; kimse engel olamıyor buna hatta sen gibi iyilik yaptığı halde zarar bile görebiliyor yavrum. 

Ben yarın ilk iş olarak okuluna gelip hem öğretmenin hem de müdürünle görüşeceğim. Şimdi senin de uyumaya ihtiyacın var bizim de istersen hep birlikte uyuyalım, olur mu?”
“Olur” dedi çocuk ve babası sarılmayı bırakarak geri çekildi. Anasıyla birlikte kalkıp yatağa gittiler.
Ertesi gün okula giden babası dediği gibi öğretmenleri ve müdürüyle görüştü durumu. Söz konusu çocuğu gözlemelerini önerdi, mutlaka bir rahatsızlığı olmalıydı ona göre yoksa bu yaşta bir çocuk nasıl böyle bir şey yapardı. Kendi oğlunun bugüne kadar yalan söylediğini de duymamıştı üstelik.
Müdürün odasından çıkınca koridorda diğer çocuğun babasıyla karşılaştı. Telaşlı görünmesinden dolayı tahmin etmişti o çocuğun babası olabileceğini, müdürün odasına doğru yönelmişti.
Bir ara arkasına baktı kapıdan içeriye giriyordu çocuğun babası. Merdivenlerden inip karşıda bir banka oturup adamın çıkmasını bekledi bir süre, konuşmak istiyordu kendisiyle. Yarım saat kadar zaman geçtikten sonra adam kapıda merdivenin başında göründü.  Kendisini görmüştü o da.
Oturduğu banktan ayağa kalktı ve birkaç adım atınca adam eliyle dur işareti yaptı ve kendisine doğru adım atmaya başladı. Kavga mı etmeye niyetli acaba? Diye endişelendi bir an. Beklemeye başladı ama adamın adımları sanki hiç atılmıyordu.
3/4
Devam edecek.

Görsel: Google Görseller

2 yorum:

  1. Çok merak ettim ne yapacak babası?? :) İlk 2 bölümü de okudum.
    Hatta naçizane tavsiyem yazınızın başına bağlantı verirseniz buradan daha rahat ulaşırız ilk bölümlere :)
    Devamını da bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınık Anne,
      Teşekkür ederim, tavsiyenize hemen uyup bağlantıları vereceğim.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.